ΕΦΥΓΕ Η ΜΑΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

08/01/2012

Εφυγε χρονιάρες μέρες η Μαρίνα Γεωργίου, που για χρόνια ως σύζυγος και συνεργάτιδα του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δασκάλα ηθοποιών και σπουδαία, λιτή και ουσιαστική ηθοποιός, αθόρυβη και απόμακρη από τη χλαλοή της αγοράς, υπηρέτησε το καλό θέατρο.

Μαθήτρια του Κουν στο Θέατρο Τέχνης και μαθήτρια του Διαμαντόπουλου, πρωτοεμφανίστηκε στο Υπόγειο, το μαγικό εκείνο φυτώριο τόσων και τόσων ηθοποιών. Τη θυμάμαι Κλαίρη στις «Δούλες» του Ζενέ, Κυρία στο πιραντελικό «Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε» και αργότερα στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος, σε Σαίξπηρ, Ιονέσκο, Στρίντμπεργκ, Βίτκιεβιτς, Μπήαν, Μπρεχτ αλλά και ελληνικά έργα και Μένανδρο.
Εκτός από τον Κουν, επελέγη από σκηνοθέτες του κύρους του Βολανάκη, του Διαμαντόπουλου, του Τριβιζά και σε θιάσους υψηλών προδιαγραφών ρεπερτορίου. Δεν ευτέλισε το ταλέντο της και δεν άφησε κανείς να την ξεζουμίσει. Δεν έκανε τηλεόραση ούτε κινηματογράφο, έτσι θα μείνει στη μνήμη μόνων εκείνων που χάρηκαν την εφήμερη σκηνική της παρουσία στη σκηνή. Ηθοποιός που δεν περνούσε απαρατήρητη αλλά και δεν προσπαθούσε ποτέ να ξεπεράσει τα όρια του ρόλου και το σχέδιο της σκηνοθεσίας, τόσο ώστε να τη θυμόμαστε πάντα με το κοστούμι του ρόλου και όχι με την προβολή όποιων εξωθεατρικών προσόντων.
Εζησε στην ευεργετική σκιά του μεγάλου Βασίλη Διαμαντόπουλου, αλλά ως δασκάλα ηθοποιών στον Ιασμο είχε δική της μέθοδο και μια αφοπλιστική πειθώ που ασκούσε καταλυτική επιρροή προς όφελος της εκπαίδευσης στους νέους μαθητές της.
Εφυγε αθόρυβα όπως έζησε αλλά και μεις σιωπηλά θα τη νοσταλγούμε.
Του Κώστα Γεωργουσόπουλου

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025