ΕΦΗ ΜΟΥΡΙΚΗ/ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016 - 2017

Η Έφη Μουρίκη είναι επί πολλά χρόνια συνεργάτιδα και επιτυχημένη καθηγήτρια του ΙΑΣΜΟΥ. Διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής και του αυτοσχεδιασμού με σταθερή προσήλωση στο κλασικό ρεπερτόριο και πάντοτε κερδίζει τις εντυπώσεις στις αξιολογήσεις των μαθητών της. Της ζητήσαμε να μας περιγράψει το μάθημα της:

“Λεπτομερής ανάλυση των έργων. Προσέγγιση των χαρακτήρων με διαχείριση συναισθημάτων, μεταπτώσεων, αλλαγή ρυθμολογίας. Αγωγή του λόγου. Κατανόηση των κειμένων και των συγγραφέων. Διδασκαλία τεχνικής και εκφράσεων που προκύπτουν από τις απαιτούμενες καταστάσεις των ηρώων”…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής