ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΙΜΠΗ

Το ετήσιο αυτό σεμινάριο βασίζεται στο «Σύστημα» Στανισλάφσκι όπως αυτό εξελίχτηκε από το Lee Strasberg, τη Stella Adler και την πολύτιμη παράδοση του Actors Studio.

Άξονα του σεμιναρίου θα αποτελέσει το ζωτικής σημασίας για τον ηθοποιό ερώτημα:

«Πως μπορεί ένας ηθοποιός να κάνει τις λέξεις άλλων, δικές του λέξεις.»

Μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σ’ αυτό το ερώτημα και να εμφυσήσουμε στις λέξεις την ψυχή μας, τα βιώματα και τις αισθήσεις μας.

Είναι πολύ σημαντικό για ένα σεμινάριο να έχει διάρκεια στο χρόνο ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τα καινούρια δεδομένα και να επιτρέπουν στις εσωτερικές ζυμώσεις που τους προκαλούν να ανθίζουν και να διευρύνονται.

Οι εβδομαδιαίες λοιπόν 4ωρες συναντήσεις μας θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του καλοκαιριού με μια παράσταση στο όμορφο  θερινό θέατρο Λαμπέτη

Τα έργα πάνω στα οποία θα δουλέψουμε είναι ο «Γλάρος» και ο «Πλατόνωφ» του Άντον Τσέχωφ.

Και στα δύο αυτά έργα υπάρχει άπλετο πρόσφορο έδαφος να ανακαλύψουμε τα εργαλεία μας, να γελάσουμε, να κλάψουμε, να τραγουδήσουμε και να φτιάξουμε κάτι πολύ δικό μας από την αρχή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΙΜΠΗ

Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Για την ερμηνεία του στην παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα»  τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2017

Εκπαιδεύτηκε πάνω στο «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και τη «Μέθοδο» του Actors Studio από τον Αντρέα Μανωλικάκη, πρόεδρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts), παρακολουθώντας επί 6 συναπτά έτη τα σεμινάρια του στην Αθήνα.

Με την Ομάδα Ιδέα δημιούργησαν την παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2” και ταξίδεψαν μαζί της σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στη Κύπρο στη Νέα Σκηνή του Θ.Ο.Κ, στη Σερβία (προσκεκλημένοι από το Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς στο 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ), στο Φεστιβάλ Almagro της Ισπανίας, όπου κέρδισαν την πρώτη θέση, στο Folia 2016 στην Πορτογαλία, στο Τeatro Clasico MX στο Μεξικό και στην Ζυρίχη στο Φεστιβάλ Ελληνικών θιάσων.

Η ερμηνεία του σ’ αυτή τη παράσταση του χάρισε και την υποψηφιότητα για το βραβείο “Δημήτρης Χορν” το 2014.

Ως μέλος της Ομάδας Ιδέα έχει σκηνοθετήσει τα έργα «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, την «Αριστοφανιάδα», σε δικό τους κείμενο (συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Ελληνικού Φεστιβάλ).

Ο ίδιος διασκεύασε και σκηνοθέτησε το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» (Εθνικό Θέατρο 2015 – 2016) και την «Μικρή Ευρώπη» του Δημήτρη Ζουγκού,  μια σύγχρονη πολιτική επιθεώρηση (Θέατρο Act).

Ως ηθοποιός συμμετείχε ενδεικτικά στις παραστάσεις: «Ιππόλυτος» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου  «Το Δέντρο του Οιδίποδα» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου «Ιών» σε σκηνοθεσία Ιολης Ανδρεάδη , «Οι κάτω απ’τα αστέρια» σε σκηνοθεσία του ίδιου, της Λιλας Μπακλεση και της Αρτέμιδος Γρύμπλα, «Επιθεωρητής» του Νικολαι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου στο Θέατρο Άλφα, «Πόλεμος και Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά,  «Γεγονότα» του David Greig σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου στην Εναλλακτική σκηνή της Λυρικής, «Γυάλινος Κόσμος» στη Νέα σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

Την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στους «Ιππείς» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου ως κορυφαίος του Χορού

Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού θέατρου «Άλφα» από το 2016 ως το 2020.

Στο Άλφα παράλληλα δίδασκε σε ομάδες σπουδαστών και αποφοίτων και τα τέσσερα χρόνια.

Έχει παραδώσει επίσης σεμινάρια στην Πάτρα, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα καθώς και στο Μεξικό και την Πορτογαλία.

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ/μήνα

Έναρξη σεμιναρίου: 9 Οκτωβρίου

Κάθε Σάββατο: 10:00-14:00 ή 14:00-18:00

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5200096

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής