ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ.ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΖΙΚΩΦ

03/11/2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11/12  Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Κο ΜΕΤΖΙΚΩΦ.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΎΘΥΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ Κα ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΠΩΣ Η ΕΝΔΥΣΗ, Η ΚΟΜΜΩΣΗ, ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ.

ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μεταξύ των πολλών που αποκομίσαμε, από την πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση του καθηγητή μας, μάθαμε πόσο κοντά είναι οι σημερινές συνήθειες των ανθρώπων με τους αρχαίους προγόνους μας.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Καταπληκτικό, οργανωμένο άρτυα. Αποκομίσαμε γνώσεις για την ένδυση των κλασσικών χρόνων της ελληνιστικής περιόδου. 

ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΝΙΚΗ Ωραία πρωτοβουλία, απίστευτη εμπειρία .Περιμένουμε κι άλλο.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ Μια ανεπανάληπτη εμπειρία .Πρώτη φορά είδα τα εκθέματα με αυτόν τον τρόπο. Περιμένω τις επόμενες επισκέψεις με αγωνία

ΤΡΙΨΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ένας άνθρωπος που μας εμπνέει.Νοιώθω τυχερή για τη συλλογική προσπάθεια που κάνει για εμάς.

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΩΝ/ΝΑ Μαγευτικός τον ακούς με ανοιχτό το στόμα.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής