ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΕΤΖΙΚΩΦ

Tην Εθνική Πινακοθήκη επισκέφθηκαν τα παιδιά του ΙΑΣΜΟΥ με τον καθηγητή τους κ. Μετζικώφ στο πλαίσιο του μαθήματος «Σκηνογραφία- Ενδυματολογία» και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα με τα έργα του 19ου αιώνα. Ο κ.Μετζικώφ επέλεξε μέσα από την μελέτη έργων κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, όπως του Λύτρα, του Γύζη, του Βρυζάκη και άλλων, να ενισχύσει τη διαδικασία της κατανόησης και αφομοίωσης της θεωρίας του μαθήματός του , μιλώντας στα παιδιά για το θέμα «Ζωγραφική και θεατρικότητα – Μελέτη των ενδυμασιών του 19ου αιώνα». Η επίσκεψη των μαθητών μας συνέπεσε με την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης που πρόκειται να κλείσει σε λίγο καιρό, καθώς θα ξεκινήσουν τα έργα για την επέκτασή της. Τα παιδιά του ΙΑΣΜΟΥ είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας της επίσκεψης να ξεναγηθούν από την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα στις μόνιμες συλλογές της. Η κυρία Πλάκα, που με χαρά φιλοξένησε τους μαθητές της σχολής μας στην Πινακοθήκη, δήλωσε ευτυχής για την συνάντηση αυτή, ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις απορίες και τις ερωτήσεις των παιδιών.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής