ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

14/09/2012

Δελτίο Τύπου 13/09/2012
Οι μάσκες έπεσαν….
Οι  παρακάτω Δραματικές Σχολές:
Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Γιώργος Θεοδοσιάδης’’, Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Αρχή’’, Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Θεατρική Τέχνη’’, Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Η Πρόβα’’, Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Κεντρική Σκηνή’’, Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Πρώτη Πράξη’’, Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Καλλιτεχνική Εταιρία Προσκήνιο’’, Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Ανδρέας Βουτσινάς’’,

στράφηκαν δικαστικά κατά των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών “Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος” και “Σύγχρονο Θέατρο Βασ. Διαμαντόπουλος’’ με την αιτιολογία του Αθέμιτου Ανταγωνισμού.

Tην 12/09/2012 συζητήθηκε ενώπιον του κ. Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η από 10/09/2012 αίτηση των ανωτέρω, κατά των Δραματικών μας Σχολών,
με την οποία αιτούνταν όπως δια προσωρινής διαταγής

(α) διαταχθεί η παύση των διαφημίσεών μας σχετικά με την παροχή δωρεάν σπουδών σε ανέργους νέους στον έντυπο τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα μας,

(β) απαγορευθεί στο μέλλον κάθε αντίστοιχη διαφήμιση ή /και πρακτική μας περί παροχής δυνατότητος δωρεάν φοιτήσεως σε ανέργους νέους και

(γ) χορηγηθεί άδεια δημοσίευσης της εκδοθείσας απόφασης στον έντυπο τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα μας.

Με απόφαση του κ. Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία εξεδόθη σήμερα την 13/09/2012 η σχετική αίτησή τους περί χορήγησης των ως άνω προσωρινών διαταγών απορρίφθηκε στο σύνολό της.

Και ερωτάμε;
Για ποια δόλια μέσα και ποιο αθέμιτο ανταγωνισμό μας ομιλούν οι Κύριοι Συνάδελφοι; O Ίασμος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος με οδηγό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε ανέργους νέους που επιθυμούν να μυηθούν στη υποκριτική τέχνη να εισαχθούν στο πρώτο έτος και να σπουδάσουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ και δωρεάν, κατόπιν επιλογής τους μέσω αυστηρών εξετάσεων.

Η διάθεση μας να παράσχουμε τη δυνατότητα αυτή φοίτησης στους ανέργους νέους έχει να κάνει με το ότι ‘’ Τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία είναι αυτό που παίρνεις’’.
Εμείς από την πλευρά μας, προσωπικό και καθηγητές θα συνεχίσουμε δυναμικά να δίνουμε όλοι μαζί με οδηγό το αίσθημα της ευθύνης τα καλύτερα εχέγγυα στους σπουδαστές μας με στόχο να κατακτήσουν την τέχνη της υποκριτικής και να την εντάξουν σα συνείδηση στο μυαλό και την ψυχή τους

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής