ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ/ ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ξεκίνησε η ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ η οποία, όπως κάθε χρόνο, εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους σπουδαστές μας. Την περσινή χρονιά οι μαθητές μας, στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας, έκαναν μάθημα μεταξύ άλλων με τον Λάκη Λαζόπουλο, το Γιώργο Κιμούλη, τη Λυδία Κονιόρδου κ.α.

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου λοιπόν, δευτεροετείς και τριτοετείς μαθητές της σχολής κάνουν ενισχυτική διδασκαλία πάνω στον Κινηματογράφο με τον Πάνο Κοκκινόπουλο. Θυμίζουμε πως στο μάθημα του, “στο πρώτο εξάμηνο ασχολούμαστε με τη θεωρία του Κινηματογράφου, τις διαφορές θεάτρου και Κινηματογράφου και με την προβολή ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Στο δεύτερο εξάμηνο κάνουμε υποκριτική στην καμερα. Δίνονται στους σπουδαστές μονόλογοι και σκηνές σεναρίων και εστιάζουμε στην εκφραστικότητα στην καμερα έτσι ώστε οι σπουδαστές ν’ α αρχίσουν να εξοικειώνονται με την όλη διαδικασία του γυρίσματος”… όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο ίδιος.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής