ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΜΟΥΛΗ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο κ. Κιμούλης μας εξήγησε με ποιον τρόπο δουλεύει, ότι χρησιμοποιεί δυο μεθόδους, αυτή του Στανισλάφσκι και αυτή του Μιχαήλ Τσέχωφ ανιψιού του μεγάλου Άντον Τσέχωφ. Μας έμαθε το πως δουλεύει στη νευροψυχολογία ο “αντικειμενικός σκοπός” δηλαδή το πως δουλεύει ο εγκέφαλος για να φτάσει στο υποκείμενο (subtext) και οτι αυτό ίσως είναι ο,τι πιο σημαντικό για να δουλέψουμε ένα κείμενο. Μας τόνισε επίσης πως είναι πάρα πολύ σημαντική η ομαδική δουλειά και η σύνδεση μέσα στην ομάδα ΜΑΖΙ με τον σκηνοθέτη. Πρέπει να καταλάβουμε πως στη σκηνή είμαστε μόνο και μόνο ο εαυτός μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε κάποιος άλλος αλλά βεβαίως οφείλουμε να υποστηρίξουμε τον ήρωα οσο καλύτερα μπορούμε. Αυτά ήταν τα σημαντικότερα σημεία για εμένα και τον ευχαριστώ για το πλουσιότατο μάθημα που κάναμε…

Πέτρα Φλαϊσμάνοβα, πρωτοετής μαθήτρια του ΙΑΣΜΟΥ με το Πρόγραμμα Δραματουργικών Σπουδών για άνεργους νέους

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής