ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΜΟΥΛΗ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αφού μας μίλησε για τους βασικούς πυλώνες που καθορίζουν τη μέθοδο του, η οποία είναι επηρεασμένη από θεμελιώδεις μεθόδους μεγάλων σκηνοθετών όπως ο Μ.Τσεχωφ, ο Στανισλαφσκι και ο Σταινερ, προχώρησε σε έννοιες όπως ο αντικειμενικός σκοπός του ηθοποιού, στη διαδικασία βάσει της οποίας μας πρότεινε ν αντιμετωπίζουμε τον ρόλο μας, κατέθεσε τις απόψεις του και μας επισήμανε για ποιους βασικούς λόγους διακρίνει τον σκηνοθέτη απο τον ηθοποιό. Στο τέλος του μαθήματος παρέθεσε πολλά παραδείγματα για να μας πείσει για τη σημασία που έχει να προσεγγίζουμε τα πρωτότυπα έργα και όχι απευθείας τα μεταφρασμένα. Ο κ. Κιμουλης κατόρθωσε να μας κάνει να εμβαθύνουμε ακόμα πιο πολύ στη τέχνη που αγαπάμε. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα ακούγοντας τον είναι ότι ένας ηθοποιός οφείλει να είναι πολύπλευρα καλλιεργημένος, ώστε να μην κάνει το λάθος να μιμείται συναισθήματα. Κατά τον κ. Κιμουλη, ο ηθοποιός οφείλει να τα βιώσει.Τον ευχαριστώ γι αυτά και για τα πολλά άλλα τα οποία έμαθα στο μάθημα του.

Χριστίνα Μπρέκου, πρωτοετής μαθήτρια του ΙΑΣΜΟΥ με το Πρόγραμμα Δραματουργικών Σπουδών για άνεργους νέους.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025