ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΜΟΥΛΗ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αφού μας μίλησε για τους βασικούς πυλώνες που καθορίζουν τη μέθοδο του, η οποία είναι επηρεασμένη από θεμελιώδεις μεθόδους μεγάλων σκηνοθετών όπως ο Μ.Τσεχωφ, ο Στανισλαφσκι και ο Σταινερ, προχώρησε σε έννοιες όπως ο αντικειμενικός σκοπός του ηθοποιού, στη διαδικασία βάσει της οποίας μας πρότεινε ν αντιμετωπίζουμε τον ρόλο μας, κατέθεσε τις απόψεις του και μας επισήμανε για ποιους βασικούς λόγους διακρίνει τον σκηνοθέτη απο τον ηθοποιό. Στο τέλος του μαθήματος παρέθεσε πολλά παραδείγματα για να μας πείσει για τη σημασία που έχει να προσεγγίζουμε τα πρωτότυπα έργα και όχι απευθείας τα μεταφρασμένα. Ο κ. Κιμουλης κατόρθωσε να μας κάνει να εμβαθύνουμε ακόμα πιο πολύ στη τέχνη που αγαπάμε. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα ακούγοντας τον είναι ότι ένας ηθοποιός οφείλει να είναι πολύπλευρα καλλιεργημένος, ώστε να μην κάνει το λάθος να μιμείται συναισθήματα. Κατά τον κ. Κιμουλη, ο ηθοποιός οφείλει να τα βιώσει.Τον ευχαριστώ γι αυτά και για τα πολλά άλλα τα οποία έμαθα στο μάθημα του.

Χριστίνα Μπρέκου, πρωτοετής μαθήτρια του ΙΑΣΜΟΥ με το Πρόγραμμα Δραματουργικών Σπουδών για άνεργους νέους.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής