ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ – ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ/ ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Λόγω του Πανελλήνιου Συλλαλητηρίου που ορίστηκε για το Σάββατο 1 Νοεμβρίου τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας μεταφέρονται το Σάββατο 8 Νοεμβρίου.

Η Βικτωρία Χαλιώτη θα κάνει μάθημα μακιγιάζ σε όλα τα τμήματα πρωτοετών που σπουδάζουν στις εγκαταστάσεις μας της οδού Μαιζώνος 48 στο Μεταξουργείο και το ακριβές πρόγραμμα θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων της σχολής.

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών και γίνονται ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ για τους φοιτητές της σχολής.

Λίγα λόγια για το Μακιγιάζ και τη Βικτωρία Χαλιώτη
Στο Θέατρο, σε αντίθεση με ο,τι συμβαίνει στην Τηλεόραση, οι ηθοποιοί μακιγιάρονται από μόνοι τους. Αυτό σημαίνει οτι οφείλουν να έχουν καλή και επαρκή γνώση της Τέχνης του μακιγιάζ. Για το λόγο αυτό, στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας και οχι μόνο, τα παιδιά του ΙΑΣΜΟΥ όλη τη χρονιά θα κάνουν μάθημα με την καθηγήτρια μακιγιάζ και εν ενεργεία μακιγιέζ, Βικτωρία Χαλιώτη.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής