ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (13-15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015)

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΟΦΑ!

Το Σάββατο (14 Μαρτίου) οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στα παρασκήνια και στα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου. Μετά την περιήγηση οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλία με θέμα «Η θεατρική πράξη στα θέατρα της Βρετανίας» από τον υπεύθυνο Μάρκετινγκ του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου Θανάση Γκόφα, ο οποίος είναι απόφοιτος της σχολής μας! Στη φωτογραφία ο Θανάσης Γκόφας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο που μας αφιέρωσε, ανάμεσα στους μαθητές μας. Είμαστε περήφανοι για εκείνον…

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις… ΙΑΣΜΟ θα βρεις!
 

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής