ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 2015

13-15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Χθες αργά το βράδυ επέστραψαν κατενθουσιασμένοι οι μαθητές του ΙΑΣΜΟΥ που πήραν μέρος στην εκπαιδευτική μας εκδρομή στο Λονδίνο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτή η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είμαστε σίγουροι πως θα γίνει θεσμός.


Με αυτή την εκδρομή άνοιξε ένας τριετούς διάρκειας κύκλος εκπαιδευτικών εκδρομικών επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που στιγμάτισαν τη θεατρική γραφή και πράξη. Έτσι υπό τον ενιαίο τίτλο Ο ΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ, ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ ο ΙΑΣΜΟΣ ξεκίνησε μια κίνηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που στιγμάτισαν τη δραματουργία μας. Για την φετινή πρώτη χρονιά σχεδιάσαμε ταξίδι στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα που γέννησε και γαλούχησε τον Άγγλο βάρδο Γουίλλιαμ Σαίξπηρ. H εκδρομή περιελάμβανε παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, θεατρικό σεμινάριο, επίσκεψη στα παρασκήνια του Εθνικού Θεάτρου καθώς και σε βρετανικά μουσεία.

Τους μαθητές συνόδευσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της σχολής Αλέξανδρος Κοεν και η υπεύθυνη της σχολής Αποστολία.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής