ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, ΜΕ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΖΙΚΩΦ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΝΤΡΑΚΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Στην σημαντική αυτή επίσκεψη, ο κ.Μετζικώφ  μίλησε για την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς του, μέχρι σήμερα ως ο μέγιστος θεατρικός οργανισμός κοινής ωφέλειας της Ελλάδος.

Ακολούθησε λεπτομερείς ανάλυση των εσωτερικών χώρων του θεάτρου, σαν φυσικός χώρος δράσης του ηθοποιού και ανάδειξη των πολύτιμων παγκόσμιων θεατρικών λογοτεχνικών κειμένων.

Μαζί τους υπήρξε τεχνικός του θεάτρου, ο οποίος έβαλε τους μηχανισμούς σε λειτουργεία και βοήθησε να κατανοήσουμε πως λειτουργεί το κάθε μέρος του θεάτρου κατά την διάρκεια μιας παράστασης.

Οι φοιτητές μας ενημερώθηκαν για την ορολογία των μηχανισμών όλων των θεάτρων, που ονομάζουμε ιταλικές σκηνές και στην συνέχεια κατά τμήματα επισκέφθηκαν το βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου, όπου φυλάσσονται χιλιάδες κουστούμια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών, που είναι πλέον καταχωρημένα σαν άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα