ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ME TH ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ (ΜΕΡΟΣ Β)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 – 16.00 η Λυδία Κονιόρδου έκανε το δεύτερο μάθημα αρχαίου δράματος στους δευτεροετείς και τριτοετείς μαθητές της σχολής. Το μάθημα έγινε στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας η οποία εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών και γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές. Πρόκειται για βιωματικό σεμινάριο με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ παρουσία των μαθητών οι οποίοι καλούνται να φορούν χαλαρά ρούχα που να επιτρέπουν την κίνηση. Οι μαθητές που έχουν αναλάβει εργασίες καλούνται να έρθουν με αυτές. Ρωτήσαμε τη Λυδία Κονιόρδου σχετικά με αυτό το δέυτερο μάθημα και μας είπε: “Το σημερινό μάθημα είναι η συνέχεια του πρωτου μαθήματος στο οποίο μιλήσαμε για το φαινόμενο του αρχαίου δράματος, τη μορφή, το περιεχόμενο και τις αιτίες που το δημιούργησαν. Έγινε η παρουσίαση των εργασιών που ανέλαβαν τα παιδιά από το προηγούμενο μάθημα και προχωράμε σε ανάλυση προσώπων/ ρόλων του αρχαίου δράματος”…

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής