ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΣΜΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ – Βασίλης Διαμαντόπουλος εδώ και 30 χρόνια έχει υιοθετήσει πρόγραμμα δραματουργικών σπουδών υποκριτικής τέχνης με δωρεάν κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης για άνεργους νέους.

    Πρόκειται για ένα θεσμό που εμπνεύστηκε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος τη συνέχιση του οποίου θεωρούμε δικό μας χρέος.

    Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεχτήκαμε πάμπολες επιθέσεις που στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπήρξαν αβάσιμες, άδικες και εν πολλοίς συκοφαντικές. Οι επιθέσεις αυτές άλλοτε είχαν τη μορφή συκοφαντικών δημοσιευμάτων, άλλοτε αίολων νομικών επιθέσεων και πάντοτε στηρίζονταν σε αβάσιμη επιχειρηματολογία και κακοπροαίρετη κριτική.

    Επειδή ζούμε σε μια εποχή ανισοτήτων όσον αφορά τις ευκαιρίες των νέων ανθρώπων να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα αλλά κι επειδή στο διάβα του χρόνου άπειροι ταλαντούχοι νέοι δεν κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς την επιτυχία λόγω ακριβώς αυτών των ανισοτήτων… ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ! Θεωρούμε το πρόγραμμα επίκαιρο όσο ποτέ!

    Υπήρξαν χρονιές που είχαμε την αρωγή της πολιτείας (μέχρι το 2004) αλλά και χρονιές που μόνοι μας κάναμε αυτή την προσπάθεια (από το 2004 έως και σήμερα). ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ και η χθεσινή δικαστική απόφαση μας δίνει κουράγιο.

    Παρά τις άδικες μεθοδευμένες και ιδιοτελείς δικαστικές και εξώδικες επιθέσεις που έχουμε δεχθεί από άλλες σχολές, που μοναδικό στόχο εν τέλει έχουν τους άνεργους νέους, αφού και η Δικαιοσύνη επιτέλους απέρριψε δυνάμει της υπ’αριθμό 10443/9-9-2013 απόφασης του Μονομέλους Πρωτιδικείου Αθηνών το αίτημά τους περί παύσεως από μέρους μας της επί σειρά ετών κοινωνικής μας προσφοράς, αποφασίσαμε να προκηρύξουμε 200 θέσεις σπουδών στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, εντελώς δωρεάν.

    Η κακόβουλη συμμαχία ανθρώπων και φορέων σε βάρος της προσπάθειας μας δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να μας πλήξει. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ.

    Η απόφαση μας δίνει την απαιτούμενη ηθική ικανοποίηση ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας καθώς και τη βεβαιότητα ότι οποιαδήποτε μελλοντική συμπλεγματική, προκλητική και συκοφαντική ενέργεια σε βάρος μας δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΟΙΞΕ!

    Καλούμε λοιπόν, κάθε άνεργο νέο που έχει όνειρο ζωής να μάθει την τέχνη του θεάτρου να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 1200 ωρών δωρεάν δραματουργικών σπουδών υποκριτικής τέχνης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται αυτοβούλως, αυτοτελώς και από ιδίους οικονομικούς πόρους. Θα επιλέξουμε συνολικά 200 άνεργους σπουδαστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσουν δωρεάν το όμορφο ταξίδι στο χώρο του θεάτρου.

    Με τιμή,

    Σταύρος Δελλής (Αμούτζας)

    Διευθυντής σπουδών

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής