ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ/ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016 - 2017

Συστάσεις για την πορεία και τις περγαμηνές του Δημήτρη Καταλειφού δεν χρειάζονται. Είναι επί χρόνια συνεργάτης μας και είμαστε περήφανοι γι αυτή τη λαμπρή συνεργασία. Θα είναι μαζί μας και την σχολική χρονιά 2016-17!


Περιγραφή μαθήματος
Στο πρώτο έτος κάνει ένα εισαγωγικό μάθημα με τον τίτλο: “Οκτώ (8) στοιχεία συνειδητοποίησης”. Οι μαθητές μέσα από την παρατήρηση της καθημερινής τους ζωής, συνειδητοποιούν οκτώ στοιχεία πολύτιμα για το Θέατρο. Αυτά είναι ο χώρος, ο χρόνος, το υποκείμενο, οι σχέσεις με πρόσωπα, αντικείμενα και ρούχα, ο σκοπός, το εμπόδιο και η δράση. Αυτά τα 8 στοιχεία συνειδητοποίησης γίνονται κατόπιν εργαλεία και δουλειάς κατ’ αρχήν σε αυτοσχεδιασμούς και κατόπιν σε μικρές σκηνές από θεατρικά έργα. Κατόπιν προστίθεται ένα μάθημα με τίτλο “Οι πέντε (5) αισθήσεις” για να συμπληρωθεί το βασικό οπλοστάσιο ενός μαθητή ανάμεσα στην λογική και την ευαισθησία.

Πατήστε https://www.youtube.com/watch?v=hujBw9NZ84E για να τον δείτε να διδάσκει!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής