ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ/ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016 - 2017

Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι εδώ και δύο χρόνια στην ομάδα καθηγητών της σχολής. Και τις δυο χρονιές πήρε υψηλές βαθμολογίες στα φύλλα αξιολόγησης από τους μαθητές του. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μαζί του. 

Περιγραφή μαθήματος
Το μάθημα επικεντρώνεται στην κατανόηση των θεατρικών κειμένων, στην έρευνα των χαρακτήρων του μέσα από τη δράση. Πέρα από την τεχνική και τη θεωρία που είναι μέρος του μαθήματος, στόχος είναι η ανάπτυξη της άμεσης αντίδρασης την οποία μπορεί να έχει ο ηθοποιός σε όλα τα στάδια της υποκριτικής διαδικασίας (ανάγνωση, πρόβα, παρουσίαση/παράσταση).

Πατήστε https://www.youtube.com/watch?v=tM805jx05V4 για να τον δείτε να διδάσκει!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής