ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΙΑΣΜΟY

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ/ ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ

Το Σάββατο 10 Ιουνίου θα είναι για τη Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ μία από τις πιο εορταστικές ημέρες της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ήδη από τις 5 Μαΐου η Σχολή ανακοίνωσε το ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά το θεσμό των επαγγελματικών παραστάσεων. Ειδικά επιλεγμένοι επαγγελματίες του χώρου σκηνοθέτησαν τρεις θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία – αν κρίνει κάποιος από την αθρόα προσέλευση του κοινού και τα διθυραμβικά τους σχόλια. Οι θίασοι στελεχώθηκαν αποκλειστικά από σπουδαστές της Σχολής, και τα έσοδα διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στο μαθητικό και καθηγητικό προσωπικό του ΙΑΣΜΟΥ.

Στη δεύτερη χρονιά του θεσμού ο ΙΑΣΜΟΣ παρουσίασε τις εξής παραγωγές: α. ΣΦΙΧΤΑ ΛΟΥΡΙΑ του Ζωρζ Φεντώ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου β. ΟΙ ΑΤΙΛΤΟΙ (μια ελεύθερη σύνθεση από τον ελληνικό κινηματογράφο) σε σκηνοθεσία Μαρίας Σολωμού και Μανόλη Θεοδωράκη γ. Ο ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν

Ο ΙΑΣΜΟΣ τηρώντας την υπόσχεσή του να τιμήσει με παράταση δύο επιπλέον παραστάσεων την παραγωγή που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους θεατές παρουσιάζει τον ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟ του Γκολντόνι την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Ιουνίου στις 21.30 στο Θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7).

Μετά την τελευταία παράσταση θ’ ακολουθήσει βράβευση των παραγωγών παρουσία του καθηγητικού προσωπικού και των σπουδαστών της Σχολής σ’ ένα εορταστικό πάρτι με d.j. και άφθονο κρασί.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής