ΑΡΡΗΤΑ ΑΘΕΜΙΤΑ;

03/09/2012

Προς:Εταιρεία «Θεατρική Τέχνη», Εταιρεία Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης», Παναγιώτα Μουστάκη-Βεάκη, «Αρχή», της εταιρείας «Οργανισμός Θεατρικής Κίνησης»,  Μαίρη Ραζή «Η Πρόβα», Μιμή Ντενίση «Κεντρική Σκηνή», Τάσο Χαλκιά «Πρώτη Πράξη», Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Πετρούπολης, Θεοδώρα Καλαπανίδα,«Καλλιτεχνικής Εταιρείας Προσκήνιο»,  «Ανδρέας Βουτσινάς»
ΑΡΡΗΤΑ ΑΘΕΜΙΤΑ;

Όταν η εκκλησία της Ελλάδος και ο Δήμος Αθηναίων προσφέρουν δωρεάν γεύματα σε ανέργους, ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα εστιατόρια;

Όταν Δήμοι και οργανώσεις προσφέρουν στέγη σε αστέγους ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους ξενοδόχους  και στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων;

Όταν  το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός, τα χωριά SOS προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά που στερούνται γονείς και παιδεία ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και τους παιδικούς ιδιωτικούς σταθμούς;

Όταν ο Ίασμος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος προσφέρουν δωρεάν θεατρική εκπαίδευση σε ανέργους νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν την υποκριτική τέχνη ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Και ποιος εμποδίζει οποιουσδήποτε να προσφέρουν ανάλογη κοινωνική προσφορά σε εποχή που η κοινωνία χειμάζεται  από την κοινωνική κρίση και την ανεργία κυρίως νέων ανθρώπων που διψούν για γνώση;

Στην κοινωνία που ζούμε την άκρως ανταγωνιστική, ο αγώνας και η άμιλλα γίνονται με κριτήρια ποιότητας προσφερόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Ο Ίασμος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση ανέργων υποψηφίων ηθοποιών με ένα επιτελείο διδασκόντων πρωτοφανές στην ιστορία της θεατρικής εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής.

Ο κάθε άνεργος νέος που επιθυμεί να μυηθεί στην θεατρική τέχνη μπορεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ και δωρεάν να επιλέξει τον δάσκαλο που θεωρεί ότι θα του μάθουν τέχνη, τεχνική και θεατρικά γράμματα.

Οι επιθυμούντες να διδαχθούν θα επιλεγούν    με αυστηρές εξετάσεις, ώστε  η σπουδή με υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα να είναι  ουσιαστική  αφού θα υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων ώστε να επιλεγούν οι καταλληλότεροι.

Ο Ίασμος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος προκαλούν τους  πάντες σε ελεύθερο εκπαιδευτικό θεατρικό ανταγωνισμό, θεμιτό και αναγκαίο για να αναβαθμιστεί η θεατρική εκπαίδευση του τόπου.

Σημειώνουμε ότι νόμος ορίζει πως αν κατηγορούμενος λόγω  πενίας αδυνατεί να διορίσει δικηγόρο υπεράσπισης, το δικαστήριο προσλαμβάνει δωρεάν δικηγόρο. Αυτό άραγε για τους ανίδεους  αποτελεί  αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας;

Για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια

Ο Ίασμος προκηρύσσει κατατακτήριες εξετάσεις για σπουδαστές  που εισήχθησαν σε δραματικές σχολές από το Υπουργείο Πολιτισμού Β’ και Γ’ έτος οι οποίες θα διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 10:00 – 22:00.

Αιτήσεις  στην Γραμματεία της Σχολής

Ο Διευθυντής Σπουδών

Σταύρος (Δελλής) Αμούτζας

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής