ΑΡΡΗΤΑ ΑΘΕΜΙΤΑ;

03/09/2012

Προς:Εταιρεία «Θεατρική Τέχνη», Εταιρεία Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης», Παναγιώτα Μουστάκη-Βεάκη, «Αρχή», της εταιρείας «Οργανισμός Θεατρικής Κίνησης»,  Μαίρη Ραζή «Η Πρόβα», Μιμή Ντενίση «Κεντρική Σκηνή», Τάσο Χαλκιά «Πρώτη Πράξη», Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Πετρούπολης, Θεοδώρα Καλαπανίδα,«Καλλιτεχνικής Εταιρείας Προσκήνιο»,  «Ανδρέας Βουτσινάς»
ΑΡΡΗΤΑ ΑΘΕΜΙΤΑ;

Όταν η εκκλησία της Ελλάδος και ο Δήμος Αθηναίων προσφέρουν δωρεάν γεύματα σε ανέργους, ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα εστιατόρια;

Όταν Δήμοι και οργανώσεις προσφέρουν στέγη σε αστέγους ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους ξενοδόχους  και στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων;

Όταν  το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός, τα χωριά SOS προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά που στερούνται γονείς και παιδεία ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και τους παιδικούς ιδιωτικούς σταθμούς;

Όταν ο Ίασμος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος προσφέρουν δωρεάν θεατρική εκπαίδευση σε ανέργους νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν την υποκριτική τέχνη ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Και ποιος εμποδίζει οποιουσδήποτε να προσφέρουν ανάλογη κοινωνική προσφορά σε εποχή που η κοινωνία χειμάζεται  από την κοινωνική κρίση και την ανεργία κυρίως νέων ανθρώπων που διψούν για γνώση;

Στην κοινωνία που ζούμε την άκρως ανταγωνιστική, ο αγώνας και η άμιλλα γίνονται με κριτήρια ποιότητας προσφερόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Ο Ίασμος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση ανέργων υποψηφίων ηθοποιών με ένα επιτελείο διδασκόντων πρωτοφανές στην ιστορία της θεατρικής εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής.

Ο κάθε άνεργος νέος που επιθυμεί να μυηθεί στην θεατρική τέχνη μπορεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ και δωρεάν να επιλέξει τον δάσκαλο που θεωρεί ότι θα του μάθουν τέχνη, τεχνική και θεατρικά γράμματα.

Οι επιθυμούντες να διδαχθούν θα επιλεγούν    με αυστηρές εξετάσεις, ώστε  η σπουδή με υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα να είναι  ουσιαστική  αφού θα υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων ώστε να επιλεγούν οι καταλληλότεροι.

Ο Ίασμος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος προκαλούν τους  πάντες σε ελεύθερο εκπαιδευτικό θεατρικό ανταγωνισμό, θεμιτό και αναγκαίο για να αναβαθμιστεί η θεατρική εκπαίδευση του τόπου.

Σημειώνουμε ότι νόμος ορίζει πως αν κατηγορούμενος λόγω  πενίας αδυνατεί να διορίσει δικηγόρο υπεράσπισης, το δικαστήριο προσλαμβάνει δωρεάν δικηγόρο. Αυτό άραγε για τους ανίδεους  αποτελεί  αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας;

Για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια

Ο Ίασμος προκηρύσσει κατατακτήριες εξετάσεις για σπουδαστές  που εισήχθησαν σε δραματικές σχολές από το Υπουργείο Πολιτισμού Β’ και Γ’ έτος οι οποίες θα διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 10:00 – 22:00.

Αιτήσεις  στην Γραμματεία της Σχολής

Ο Διευθυντής Σπουδών

Σταύρος (Δελλής) Αμούτζας

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα