ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΠΑΡΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016-2017

Η φωνή στη μάσκα και ο προσωπικός ήχος.

1η φάση
Το μάθημα ξεκινάει με περπάτημα του διδασκόμενου στο χώρο και ταυτόχρονη χρήση ήχων – φθόγγων, ώστε να ζεσταθεί ο λάρυγγας και το σύστημα κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Έτσι ενεργοποιείται καλύτερα το μυϊκό των φωνητικών χορδών και ταυτόχρονα ανοίγει το κέντρο του στήθους. Η κίνηση επίσης ενεργοποιεί το κέντρο του σώματος (τη λεκάνη).

2η φάση
Μετά την κίνηση στο χώρο και τη χρήση του ήχου, ο μαθητής αναγνωρίζει με την άσκηση αναπνοής, την κίνηση του αέρα μέσα στο σώμα του και με αυτό τον τρόπο σταδιακά, με τα μαθήματα θα συνειδητοποιήσει τη χρήση του αέρα (αναπνοή). Η άσκηση αυτή απαιτεί χώρο γιατί ο μαθητής , αφού με την αναπνοή του αναγνωρίζει όλους τους σπονδύλους από τον άτλαντα έως τον κόγγυγα, αμέσως μετά, βρίσκεται σταδιακά στο έδαφος ώστε να εκφέρει φθόγγους και σε αυτή την στάση (ανάσκελα).

3η φάση
ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΝΗΤΙΚΗ
Αναγνώριση του ήχου του κάθε μαθητή ξεχωριστά στο πρώτο μάθημα ώστε να έχουμε εικόνα των δυνατοτήτων του μαθητή και των αναγκών του. Δημιουργούμε μικρές ομάδες ανάλογα με την έκταση της φωνής των μαθητών και το φύλο. Με το πιάνο συνεχίζουμε τη φωνητική μας άσκηση και στη συνέχεια εφαρμόζουμε την άσκηση με ένα τραγούδι. Ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης των μαθημάτων, έχουμε ερμηνευτική ανάλυση, άρθρωση κ.λπ.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ
Αφού επιτύχουμε να ανοίξουμε όλο το σώμα με την αναπνοή, περνάμε σε χρήση κειμένου, προκειμένου να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα του ήχου μας μετά τις ασκήσεις. Εκεί δίνεται έμφαση σε φωνήεντα, σύμφωνα, τονισμούς των λέξεων και των σημείων στίξης του κειμένου. Το ζητούμενο είναι ο μαθητής να αναγνωρίζει σταδιακά ση σωστή θέση της φωνής του, καθώς και την προσωπική του χροιά κι επίσης να καταφέρει να του γίνει με το χρόνο αυτό επίγνωση

4η ΦΑΣΗ
Περνάμε στη φάση της αποθεραπείας. Εκεί το σώμα πάλι με την αναπνοή χαλαρώνει, ανοίγει ένα περπάτημα ήπιο στο χώρο και γίνεται και άσκηση contact με ήπιους ήχους έως τη λήξη.

Κάθε μάθημα είναι διαφορετικό και ορίζεται μεταξύ άλλων από τις ιδιαιτερότητες των μαθητώντις οποίες οφείλω να αφουγκράζομαι να συζητώ.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025