ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ

Κεντρική και πάγια πολιτική του ΙΑΣΜΟΥ είναι να αξιοποιεί και να αναδεικνύει καθηγητές από τα “φυτώρια” του. Ουκ ολίγοι καθηγητές της σχολής έχουν υπάρξει μαθητές και απόφοιτοι μας. Νιωθουμε περήφανοι γι αυτή την φιλοσοφία της σχολής διότι με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε νέους ανθρώπους που αγαπούν τη σχολή και έχοντας υπάρξει μαθητές μας είναι έτοιμοι να μεταλαμπαδεύουν και στις νέες γενιές το όραμα του ιδρυτή μας Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, για φέτος οι απόφοιτοι της σχολής που θα είναι καθηγητές μας είναι οι Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ζέτα Δούκα, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αλέξανδρος Κοέν, Μιχάλης Συριόπουλος, Μανώλης Θεοδωράκης, Δημήτρης Δημόπουλος, Αλέξανδρος Μούντι.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής