ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ

Ο απόφοιτος του ΙΑΣΜΟΥ Διονύσης Μπουλάς πρωταγωνιστεί στην παράσταση Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είμαστε περήφανοι για την πορεία του και του ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες!

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ερωτικά και συζυγικά μπερδέματα, άνθρωποι που αγαπιούνται, αλλά δεν το ξέρουν, ή νομίζουν ότι αγαπιούνται ενώ… δεν! Όλα αυτά στο «Γάμο του Φίγκαρο», το διάσημο έργο του Μπωμαρσαί με το οποίο θα εγκαινιαστεί η θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Γραμμένο τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα. Τη σκηνοθεσία του έχει αναλάβει ο Στάθης Λιβαθινός, ενώ τη μετάφραση υπογράφει η Ελσα Ανδριανού.

Από 7 Φεβρουαρίου. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 7,12,13,14,19, 20, 21, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου 2015: 21:00. 8,15, 22 Φεβρουαρίου 2015: 15:30 & 19:00. 11,18 Φεβρουαρίου 2015: 19:00.

Περισσότερες πληροφορίες http://tospirto.net/news/20863

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής