ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Ο απόφοιτος της σχολής μας Μανώλης Θεοδωράκης πρωταγωνιστεί στην παράσταση ΣΡΕΚ, ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ που παίζεται στο Εθνικό Θέατρο (Κτίριο Τσιλλερ, Κεντρική σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια, Τηλ.: 210-5288170/171). Μας κάνει περήφανους με την πορεία του και του ευχόμαστε ολόψυχα ακόμη μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες!

Λίγα λόγια για την παράσταση
Σ’ ένα μακρινό και κάπως ασυνήθιστο βασίλειο, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό, στο χειρότερο, όταν την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών για να σώσει τη δυναμική πριγκίπισσα. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν στην ιστορία εμπλέκονται ένας πολυλογάς γάιδαρος, ένας νευρικός Κακός, ένα σνομπ μπισκότο και καμιά δεκαριά παραστρατημένοι ήρωες παραμυθιών.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/3301

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής