ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΚΙΜΩΝΑΣ ΔΟΥΣΗΣ

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι κάθε φορά που βλέπουμε απόφοιτους της σχολής να πρωταγωνιστούν σε θεατρικές παραστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μέχρι πέρσι μαθητής της σχολής μας Κίμωνας Δούσης που πρωταγωνιστεί στην παράσταση ΝΥΜΦΟΜΑΝΙΑ που παίζεται στο θέατρο ΑΡΓΩ (Ελευσινίων 15, μετρο Μεταξουργείο, 2105204684). Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και τις ευχές μας για καλή θεατρική χρονιά!

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η Δέσποινα μια γυναίκα 50 ετών, χήρα, με ιδιαίτερη ερωτική προτίμηση στους νεαρούς άντρες, αποφασίζει να επισκεφτεί τον 22χρονο γιο της φίλης της, τον Γιαννάκη, με απώτερο σκοπό να τον αποπλανήσει. Τα πράγματα όμως δεν αργήσουν να βγουν εκτός ελέγχου, όταν στο σπίτι εμφανίζεται ο Κεφαλλονίτης δάσκαλος μουσικής του Γιάννη , Γεράσιμος Κουρλάτος. Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων που έγραψε και σκηνοθετεί ο Αντώνης Στελιανέσης.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στο θέατρο ΑΡΓΩ (Ελευσινίων 15, μετρο Μεταξουργείο, 2105204684).

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής