ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

H απόφοιτη της σχολής μας Κατερίνα Γεωργάκη συμμετείχε στην παράσταση ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ που ανέβηκε στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Η παράσταση είχε κοινωνικό σκοπό: Αντί εισιτηρίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου του Δήμου και για το λόγο αυτό χρειάζονται διπλά συγχαρητήρια! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ απ ‘ολους μας.

Λίγα λόγια για την παράσταση
“Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της” του Μπέρτολτ Μπρέχτ είναι ένα έργο πολιτικό, ένα έργο βαθιά ανθρώπινο. Οι ανθρώπινες αξίες απομυθοποιούνται για να αναγεννηθούν. Καινούργιες. Καθαρές. Ο Μπρέχτ σχολιάζει, υπογραμμίζει, παίζει, ακυρώνει, σαρκάζει, όπως μόνον οι Μεγάλοι της Τέχνης μπορούν. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια οι ήρωες αρθρώνουν την αλήθεια τους, όπως τα παιδιά, οι τρελοί και οι σοφοί. Αποδέχονται τις ανεπάρκειές τους. Οι ψυχές φωτίζονται. Των ηρώων. Όλων μας», σημειώνει ο σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.artplay.gr/theatro/i-mana-kouragio-ke-ta-pedia-tis-stin-kerkira/

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής