ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΤΣΙΚΑΣ/ ΛΙΛΙΟΜ

Ο απόφοιτος του ΙΑΣΜΟΥ Σωκράτης Πατσίκας πρωταγωνιστεί στην παράσταση ΛΙΛΙΟΜ, ένα έργο σαν rollercoaster συναισθημάτων και σχέσεων γραμμένο από τον Φέρεντς Μόλναρ σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και μια όμορφη θεατρική χρονιά.

Θέατρο ΠΟΡΤΑ, Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, Τηλ.: 210-7711333

Λίγα λόγια για την παράσταση
Πρόκειται για το ίσως πιο γνωστό έργο του Ούγγρου συγγραφέα, που γράφτηκε το 1909, και αποτελεί ένα rollercoaster συναισθημάτων και σχέσεων, φλερτάροντας με τον εξπρεσιονισμό, το μελόδραμα, το γκροτέσκο, τη νοσταλγία, τον κυνισμό και το λαϊκό θέατρο. Μεταφέρθηκε πολλές φορές στον κινηματογράφο, με πιο διάσημη παρουσίασή του εκείνη του 1934 από τον Φριτς Λανγκ. Μάλιστα, πολλοί ήταν και οι διάσημοι συνθέτες, όπως ο Πουτσίνι και ο Γκέρσουιν, που θέλησαν να το μελοποιήσουν, αλλά βρήκαν μπροστά τους την αντίσταση του Μόλναρ, ο οποίος έδωσε την άδειά του τελικά μόνο το 1945 στους Ρότζερς και Χάμερσταϊν, που διασκεύασαν το έργο στο γνωστό μιούζικαλ «Carousel». Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Ο Λίλιομ -στα ουγγαρέζικα είναι το κρίνο, αλλά στην ουγγαρέζικη αργκό είναι ο άνθρωπος του υποκόσμου- είναι ένας γοητευτικός αλήτης, βίαιος, απρόβλεπτος, παιχνιδιάρης και ακαταμάχητα αλαζόνας. Ο κόσμος του συναρπαστικός, λαμπερός και εύθραυστος ακριβώς όπως ο γεμάτος ιλιγγιώδεις ψευδαισθήσεις κόσμος του λούνα παρκ της Βουδαπέστης, της οποίας είναι το απόλυτο «αστέρι». Κι όλα αυτά, μέχρι που εμφανίζεται στο δρόμο του μία κοπέλα, η οποία θα ραγίσει την επίχρυση επιφάνειά του μια για πάντα.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/3527

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα