ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ & ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ

Οι απόφοιτοι του ΙΑΣΜΟΥ Γιάννης Τσιμιτσέλης και Νίκη Λάμη πρωταγωνιστούν στην παράσταση ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ που παίζεται στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα, Τηλ.: 210-6457086). Είμαστε περήφανοι για την πορεία τους και τους ευχόμαστε να έχουν ένα άκρως δημιουργικό και γεμάτο επιτυχίες 2015.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Το πασίγνωστο κινηματογραφικό έργο «Full Monty» του 1997 διασκεύασαν οι Παπαθανασίου- Ρέππας και μετά την τεράστια εισπρακτική τους επιτυχία τις δύο προηγούμενες χρονιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιστρέφουν στο θέατρο Λαμπέτη. Βασίστηκαν γι’ αυτό κυρίως στην κωμωδία των Νεοζηλανδών Στίβεν Σινκλέρ και Άντονι ΜακΚάρτεν του 1987 με τίτλο «Ladies Night» και προέκυψε έτσι το «Άντρες έτοιμοι για όλα».

Περισσότερες πληροφορίες http://tospirto.net/theater/play/2309

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής