ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Ο απόφοιτος της σχολής μας Νεκτάριος Φαρμάκης έχει την εφετινή χρονιά μια πολύ έντονη θεατρική παρουσία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό. Συμμετείχε στην παράσταση Συρανό ντε Μπερζεράκ του Εντμόν Ροστάν ενώ αυτή την περίοδο συμμετέχει στην παράσταση ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ της επί χρόνια συνεργάτιδας του ΙΑΣΜΟΥ Κάρμεν Ρουγγέρη. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και τις ευχές μας για μια άκρως δημιουργική χρονιά.

Λίγα λόγια για την παράσταση Συρανό ντε Μπερζεράκ
Όλος ο ρομαντισμός του 19ου αιώνα διαπνέει αυτό το έργο του Εντμόν Ροστάν, που έχει ως πρωταγωνιστή του τον πολυσχιδή Συρανό ντε Μπερζεράκ, τον ερωτευμένο μέχρι θανάτου με τη ξαδέλφη του Ρωξάνη. Τρυφερός, αστείος, ξιφομάχος και ποιητής, ο Συρανό έχει γοητεύσει μέσα στους αιώνες το κοινό με πολλές και διαφορετικές παρουσίες στον κινηματογράφο, την όπερα, το μπαλέτο, τη μουσική, το θέατρο μέχρι και τα κόμικ. Φέτος, το γνωστό δίδυμο Συρανό και Ρωξάνη της έμμετρης «ηρωικής κωμωδίας» του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», ερμηνεύουν ξανά οι ηθοποιοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Σμαράγδα Καρύδη. Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/2871

Λίγα λόγια για την παράσταση Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών
Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το έργο του μεγαλύτερου ποιητή όλων των αιώνων. Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο… Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειες του. Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/3350

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής