ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΘΩΜΑ

Η απόφοιτη της σχολής μας Νικολέττα Θωμά θα ανέβει στη σκηνή του φεστιβάλ Fringe στο Εδιμβούργο τον ερχόμενο Αύγουστο , όπου θα παρουσιάσει το μονόλογο “Lost in Transition” (“Χαμένη στη μετάβαση”). Το Lost in Transition παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Arches Live Festival της Γλασκώβης τον Οκτώβριο του 2014, όπoυ βραβεύθηκε με το το Arches and Summerhall Autopsy Award και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές. Η εφημερίδα Herald Scotland χαρακτήρισε την παράσταση “εγκεφαλικά προκλητική, συγκινητική και εντελώς ανυπόκριτη”. H βράβευση της παράστασης οδηγεί τη Νικολέττα Θωμά για δεύτερη φορά στο Εδιμβούργο , όπου θα παιχθεί από τις 12 έως και τις 23 Αυγούστου στο θέατρο Summerhall.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και τις ευχές μας! Να διαπρέψει!

Περισσότερες πληροφορίες στο http://fashionart-lover.blogspot.gr/2015/04/fringe-festival.html?m=1

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής