ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ/ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ 2013-2014

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΑΣΧΑ

Μεγάλη διάκριση για την καθηγήτρια του ΙΑΣΜΟΥ Άννα Μάσχα. Στα θεατρικά βραβεία κοινού 2013-2014 πήρε το 3ο βραβείο γυναι­κείου ρόλου για τη συμμετοχή της στο έργο ΤΙΡΖΑ. Η καθηγήτρια μας ήταν πέρυσι στο πλευρό του Στέλιου Μάινα, ως η σεξουαλικά ακόρεστη σύζυγος στο παράδοξο έργο «Τίρζα­» του Άρνον Γκρούνμπεργκ στο Θέατρο Ιλίσια. Σύμφωνα με την κριτική του Όπως έλεγε η κριτική του Αθηνοράματος «Η Μάσχα, σαρωτική ως απομεινάρι των χίπικων ’60s και αιώνια έφηβη –“μια σκύλα σε οίστρο” κατά τον σύζυγό της– επικύρωσε με τη μοντέρνα ερμηνεία της την ικανότητά της να μπαίνει στο πετσί των ρόλων»…
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό το βραβείο διότι την παράσταση ΤΙΡΖΑ σκηνοθέτησε ο καθηγητής μας Κώστας Φιλίππογλου, το χορό και την κίνηση επιμελήθηκε η καθηγήτρια μας Φρόσω Κορρού και υπεύθυνος για τα σκηνικά/ κοστούμια ήταν ο καθηγητής μας Γιάννης Μετζικώφ.


Για να δείτε όλα τα βραβεία πατήστε http://www.athinorama.gr/theatre/article.aspx?id=2502772

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής