O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ

Το μάθημα της Ιστορίας του Κινηματογράφου και της Υποκριτικής με την Κάμερα πέρα από το θεωρητικό του μέρος έχει, κατά βάση, εργαστηριακό χαρακτήρα. Ο στόχος  είναι οι σπουδαστές με την αποφοίτησή τους όχι μόνον να γνωρίζουν τα βασικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα  στην ιστορία του κινηματογράφου αλλά (κυρίως) να έχουν εξοικειωθεί πλήρως με αυτό που ονομάζουμε “Γλώσσα του Κινηματογράφου” , “Κινηματογραφικό Γύρισμα” και “Υποκριτική στον κινηματογράφο”. Αυτό απαιτεί, εκτός από τις θεωρητικές εισηγήσεις, την συνεχή πρακτική στο πλαίσιο του μαθήματος με την χρήση κινηματογραφικής κάμερας. Μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, εργασίες πάνω σε σκηνές σεναρίων, οι σπουδαστές εμπεδώνουν και εξοικειώνονται με το κινηματογραφικό περιβάλλον.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής