ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ετοιμάζουμε μια παράσταση στην οποία παίρνει μέρος όλη η τάξη. Στην παράσταση αυτή οι μαθητές θα μάθουν υποκριτική, τραγούδι, χορό κι επίσης θα μάθουν να δουλεύουν συλλογικά. Τα έργα που διαλέγω είναι πάντοτε από τις παραστάσεις για παιδιά που έχω ηδη ανεβάσει, έργα που έχουν πολλούς ρόλους. Εδώ θα ήθελα να τονίσω οτι είτε υπηρετούμε ένα θέατρο που απευθύνεται στα παιδιά είτε ένα θέατρο που απευθύνεται σε μεγάλους, υποκριτικά το αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Η μόνη διαφορά, μπορώ να πω, είναι οτι στο θέατρο για παιδιά οι ηθοποιοί πρέπει να είναι πολύ καλύτεροι απ΄ ο, τι σε μια παράσταση για μεγάλους. Δεν υποτιμούμε ποτέ τους θεατές μας, τα παδιά. Απλώς καταθέτουμε τη ψυχή μας αν θέλουμε να τα κερδίσουμε και σ’ αυτό επικεντρώνω τη διδασκαλία μου. Έχω πάντοτε μαζί μου δυο βοηθούς, έναν μουσικό (Στέφανος Βαρελάς) και μια τραγουδίστρια ηθοποιό/ πρωταηωνίστρια στην όπερα (Ελένη Ζιώγα) οι οποίοι αναλαμβάνουν να συντηρού την παράσταση εκτελώντας χρέη βοηθού. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Πειραϊκού Συνδέσμου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Έκανε ειδικές σπουδές πάνω στην όπερα στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , του Εθνικού και το Ελευθέρου Θεάτρου. Πήρε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους όπως «Συμπεθέρα» στους «Δέκα μικρούς Μήτσους», «Κικίτσα» στο «10 λεπτά κήρυγμα», «Ερμιόνη» στο «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Πίτσα» στο «Η ώρα η καλή», «Ισμήνη» στο «Μπαμπά μην τρέχεις». Το 1985 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα «Ρακοσυλλέκτες», στην οποία σκηνοθετούσε, γράφοντας η ίδια τα κείμενα. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται θεατρικά έργα για παιδιά, (εκδόσεις Λιβάνη, Πατάκη, Ψύχαλου και Ζαχαρόπουλου), μια σειρά έξη επεισοδίων για την τηλεόραση και πέντε μεταφράσεις όπερας. Το 1993 ίδρυσε την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το 1996 την παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει για την Όπερα Δωματίου Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή τις όπερες: Βαστιανός και Βαστιανή, Υπηρέτρια Κυρά , Φιλόσοφος της εποχής, Συμβόλαιο γάμου, Έτσι κάνουν όλες, Kiss me Kate, Σταχτοπούτα, Χένσελ και Γκρέτελ, Μαγικός Αυλός, Ο Ελεύθερος Σκοπευτής, Ο Κουρέας της Σεβίλλης, Ελιξίριο της αγάπης, Ορφέας και Ευρυδίκη, Σταχτοπούτα, Ο Τσάρος Σαλτάν. Έχει γράψει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει για το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας και Ρούμελης, τα θέατρα Χορν, Κιβωτός, Πειραιώς 131, Εγνατία, Θέατρον, Αναλυτή, ΑΛΦΑ, ΑΛΜΑ, Θέατρο Κολεγίου Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα έργα: Σταχτοπούτα, Ωραία Κοιμωμένη, Κοππέλια, Εκκλησιάζουσες… σαν παραμύθι , Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια, Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα, Ομήρου Οδύσσεια , Ο κουρέας της Σεβίλλης, Ο μάγος στου Οζ, Περσέας και Ανδρομέδα, Η Χιονάτη και οι εφτά …ψηλοί νάνοι, Έρχεσαι μαζί μου, Ηρακλής Ο ιδρυτής των ολυμπιακών αγώνων, Πινόκιο δεν είναι απλό παραμύθι, Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι, Οι 3 Σωματοφύλακες και τα διαμάντια της βασίλισσας, Ρομπέν των Δασών, Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει, Η κοκκινοσκουφίτσα, η μαμά, ο μπαμπάς, η γιαγιά και ο λύκος μ’ όλο του το σόι- μια αστυνομική κωμωδία, Ομήρου Ιλιάδα, Το παιδί και το όνειρο. Με τα περισσότερα έργα της έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Από το 1997 έως το 2006 τα έργα και οι όπερές της παρουσιάζονταν στο Ωδείο Ηρώδη Αττικού. Πολλά έργα της ανεβαίνουν σε σχολικές παραστάσεις. Από το 1996 μέχρι το 2000 στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου και από το 2000 μέχρι το 2006 στο θέατρο Κιβωτός, δίδαξε Θεατρικό παιχνίδι.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα