ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Οι ιδιαιτερότητες των χαρακτήρων της κωμωδίας του Georges Feydau “Un Fil A La Patte” στο λόγο και την κίνηση, από την ανάγνωση, μέχρι και την παράσταση τους. Η διαχείριση της ενέργειας των συγκεκριμένων ρόλων, ο ρυθμός του λόγου, η κινησιολογική τους συμπεριφορά, είναι το αντικείμενο μελέτης μας, για τη διαδικασία παραγωγής του έργου από την πρώτη ανάγνωση, μέχρι και την πρεμιέρα του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26 Μαίου 1965. Έχει σπουδάσει θέατρο στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και του Πειραϊκού Συνδέσμου, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Richard Cislac και της Σχολής Le Coq, έχει μαθητεύσει στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Μπουρναζάκη και έχει σπουδάσει χορό με τους Ζουζού Νικολούδη, Γιάννη Μέτση και Konrad Bukes.

Εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος, στιχουργός και συγγραφέας και στόχος του πάντα είναι ένα θέατρο που έχει σχέση με το σώμα, το ρυθμό και την κίνηση.

Από το 1992 μέχρι σήμερα, έχει σκηνοθετήσει έργα για θέατρο, μιούζικαλ, θεατροχορευτικές ομάδες, παιδικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και ταινίες μεγάλου μήκους. Έχει παραδώσει σεμινάρια για την κίνηση στην Ικαρία, Μάνη, Αθήνα. Το 2010 υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Backstage Theatre Festival του θεάτρου Badminton. Από το 1995 μέχρι και σήμερα ασχολείται με θέατρο με παιδιά, στο Λεόντειο Λύκειο και στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Το 1997 ίδρυσε την Ομάδα “Δράσις”, όπου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής μέχρι και σήμερα και έχει ανεβάσει από το 1998 έως το 2015 τα έργα, Αδαμ + Εύα = For Ever, Μόλις Χώρισα, Μπλε, Ο Κόσμος Της Πάττυ, Black Out, O Tαλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ, Δείπνο Εκ Προμελέτης, Τρεις Κόρες Εν Καμίνω, Η Τύχη Του Οινοποιού, Un Fil Ά La Patte, πάντα με έντονο το κινησιολογικό και το εικαστικό στοιχείο.

Έχει συνεργαστεί με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Ρόδου, Βορείου Αιγαίου, Ρούμελης, Λάρισας, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνικό Θέατρο, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Κολλέγιο Αθηνών, θέατρα Λαμπέτη, Μελίνα, Βεάκη, Ορφέας, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Βρετάνια, Αθηνών, Badminton, Πόρτα, Βέμπο, Μουσούρη, Παρκ, Τζένη Καρέζη, Ιλίσια, Στούντιο Ιλίσια, Ριάλτο, Αθηνά, Μπρόντγουαιη, White Elephant, μουσικές σκηνές Συρμός, Αυλαία, Shamone, +SODA, Βαριετέ, Half Note, Άγκυρα. Με τον Θεατρικό Οργανισκό Κύπρου είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται, μετά την παράσταση «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα το 2013.

Από το 2008 ασχολείται και με τον κινηματογράφο, όπου έχει σκηνοθετήσει τις κωμωδίες Μόλις Χώρισα (2008), Σούλα Έλα Ξανά (2009), Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης (2015).

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα