ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΟΥΤΖΑ

Η υποκριτική και το επάγγελμα που κάνουμε είναι κάτι πολύ δύσκολο, πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος στους στόχους σου, θέλει γερό στομάχι, θα απογοητευτείς πολλές φορές η διεκδίκηση για μια ευκαιρία δεν τελειώνει ποτέ και τις περισσότερες φορές θα αργήσει να παρουσιαστεί η πρώτη μεγάλη ευκαιρία που θα σου δώσει ένα δυνατό ξεκίνημα. Αλλά με όλες αυτές τις δυσκολίες -που δεν ισχύουν μόνο για μένα, όλοι οι νέοι στον χώρο τις βιώνουν στον ξεκίνημα- παρέμεινα συγκεντρωμένος, με αγάπη γι’ αυτό το οποίο κάνω, να προσπαθώ, να δουλεύω και να βελτιώνομαι. Ποτέ δεν σταματάμε να βελτιωνόμαστε, ποτέ δεν τελειώνει αυτό το όμορφο ταξίδι.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής