ΕΝΔΕΚΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ/ ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ

Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρείς αλλά ΕΝΔΕΚΑ (11) παιδιά του ΙΑΣΜΟΥ συμμετέχουν στο χορό της νέας παράστασης του Κωνσταντίνου Ρήγου ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ που παίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ! Μας κάνουνε περήφανους με την παρουσία τους και την επιλογή τους για την εν λόγω παράσταση.
Τα ονόματα τους;… Θεοδώρα Βάνα, Δημήτρης Καστανιάς, Δημήτρης Καραμάνος, Ανδρέας Κολίνι, Ιωάννα Κοσένα, Θεόφιλος Μανόλογλου, Ελένη Μαστρολέων, Παναγιώτης Μπακανδρέας, Χρήστος Τσούκας (Χρήστος Τσούκας) και Άννα Χαραλάμπους.

«Από τα 1.200 βιογραφικά που λάβαμε συνολικά, ξεχωρίσαμε αρχικά τα 200. Μέσα από τις οντισιόν επιλέξαμε 40 και πλέον έχουμε καταλήξει σε 26 ταλαντούχα άτομα, από τα οποία θα έχουν επιλεχθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, τα δέκα. Το υλικό ήταν ομολογουμένως πολύ καλό, γεγονός που μας δυσκολεύει αρκετά για την τελική επιλογή», εξηγεί ο σκηνοθέτης – χορογράφος, ο οποίος καταπιάνεται με σαιξπηρικό έργο οκτώ χρόνια μετά το «Πολύ κακό και τίποτα» στο Εθνικό Θέατρο…
Λίγα λόγια την παράσταση

Κάπου, σε μια παράξενη χώρα, δύο Ιουλιέττες, επτά Ρωμαίοι, ένας ιερέας, μια υψίφωνος, μια μέτζο σοπράνο και 34 νέοι ηθοποιοί, ερωτεύονται, τραγουδούν, χορεύουν, παλεύουν συγκρούονται, παθιάζονται, αναζητούν την ζωή…Γιατί τίποτε δεν είναι οικείο: τα τοπία στερούνται ομορφιάς, ήλιος ποτέ δεν ξημερώνει, η μουσική ενοχλεί αντί να ευφραίνει, ο ρομαντισμός χλευάζεται, το machismo εξαίρεται, ο έρωτας απαγορεύεται, το μίσος επιβάλλεται απ’ την παράδοση και η εξουσία –αόρατη, μα πανταχού παρούσα– προάγει και τιμωρεί ταυτόχρονα το ξέσπασμα της βίας.
Στον δυσοίωνο αυτόν τόπο, όπου η δημόσια τάξη διασαλεύεται κάθε μία νύχτα, ένα ζευγάρι πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο…

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.dithepi.gr/el/events/?eid=4276

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής