ΕΝΔΕΚΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ/ ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ

Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρείς αλλά ΕΝΔΕΚΑ (11) παιδιά του ΙΑΣΜΟΥ συμμετέχουν στο χορό της νέας παράστασης του Κωνσταντίνου Ρήγου ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ που παίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ! Μας κάνουνε περήφανους με την παρουσία τους και την επιλογή τους για την εν λόγω παράσταση.
Τα ονόματα τους;… Θεοδώρα Βάνα, Δημήτρης Καστανιάς, Δημήτρης Καραμάνος, Ανδρέας Κολίνι, Ιωάννα Κοσένα, Θεόφιλος Μανόλογλου, Ελένη Μαστρολέων, Παναγιώτης Μπακανδρέας, Χρήστος Τσούκας (Χρήστος Τσούκας) και Άννα Χαραλάμπους.

«Από τα 1.200 βιογραφικά που λάβαμε συνολικά, ξεχωρίσαμε αρχικά τα 200. Μέσα από τις οντισιόν επιλέξαμε 40 και πλέον έχουμε καταλήξει σε 26 ταλαντούχα άτομα, από τα οποία θα έχουν επιλεχθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, τα δέκα. Το υλικό ήταν ομολογουμένως πολύ καλό, γεγονός που μας δυσκολεύει αρκετά για την τελική επιλογή», εξηγεί ο σκηνοθέτης – χορογράφος, ο οποίος καταπιάνεται με σαιξπηρικό έργο οκτώ χρόνια μετά το «Πολύ κακό και τίποτα» στο Εθνικό Θέατρο…
Λίγα λόγια την παράσταση

Κάπου, σε μια παράξενη χώρα, δύο Ιουλιέττες, επτά Ρωμαίοι, ένας ιερέας, μια υψίφωνος, μια μέτζο σοπράνο και 34 νέοι ηθοποιοί, ερωτεύονται, τραγουδούν, χορεύουν, παλεύουν συγκρούονται, παθιάζονται, αναζητούν την ζωή…Γιατί τίποτε δεν είναι οικείο: τα τοπία στερούνται ομορφιάς, ήλιος ποτέ δεν ξημερώνει, η μουσική ενοχλεί αντί να ευφραίνει, ο ρομαντισμός χλευάζεται, το machismo εξαίρεται, ο έρωτας απαγορεύεται, το μίσος επιβάλλεται απ’ την παράδοση και η εξουσία –αόρατη, μα πανταχού παρούσα– προάγει και τιμωρεί ταυτόχρονα το ξέσπασμα της βίας.
Στον δυσοίωνο αυτόν τόπο, όπου η δημόσια τάξη διασαλεύεται κάθε μία νύχτα, ένα ζευγάρι πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο…

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.dithepi.gr/el/events/?eid=4276

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα