ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΣΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΕΝΑΡΞΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Για ακόμα μια φορά η Ανωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος καινοτομεί, έχοντας στο δυναμικό της τον Μανούσο Μανουσάκη.
Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης θα πραγματοποιήσει στη σχολή μας σεμινάριο με θέμα «Υποκριτική στη Κάμερα».  Μέσα από το σεμινάριο θα επιλεχθούν άτομα για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ενόψει της αναμενόμενης τηλεοπτικής σειράς “Κόκκινο Ποτάμι”, που αφορά στην γενοκτονία των Ποντίων.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:  Η εκπαίδευση νέων ηθοποιών και οι ιδιαιτερότητες υποκριτικής για την κάμερα. Δουλεύοντας με τον σκηνοθέτη, τι κάνουμε στο γύρισμα, ανάλυση του σεναρίου, μελέτη του ρόλου και όχι της ατάκας, χαρακτήρας, ενέργεια, συγκέντρωση, η αλήθεια της στιγμής, πρόβες, ακροάσεις, οι επιλογές των ηθοποιών.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια αίτηση στη γραμματεία της σχολής, προσκομίζουν το βιογραφικό τους σημείωμα με φωτογραφία.
Τηλέφωνο 2105200096  e-mail ath@iasmos.net

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15 και 22 Δεκεμβρίου του 2018, ημέρα Σάββατο και ολοκληρώνεται στις  12 και 19  Ιανουάριου του 2019 επίσης ημέρα Σάββατο.

ΩΡΑ: 13.00 με 17.00 (Σάββατα)

ΧΩΡΟΣ:   Μαιζώνος 48 , Μεταξουργείο (πρόσβαση με το μετρό)

ΚΟΣΤΟΣ: 250 ευρώ.  Προκαταβολή 100 (κατοχύρωση θέσης).
(Η εξόφληση του σεμιναρίου γίνεται την  πρώτη μέρα, στις 15 Δεκεμβρίου ’18)

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής