ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΑΣΜΟΣ

Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 38 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προσφέρουμε κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης που συμβαδίζει με τη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα της υποκριτικής τέχνης.

Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν.

Στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού, και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική-Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο.

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Θέατρο Σκιών, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Ξιφασκία, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, ενώ η δουλειά ολόκληρης της χρονιάς στον ΙΑΣΜΟ επισφραγίζεται με παραστάσεις των σπουδαστών σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Σε αυτές τις παραστάσεις οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά του σε φίλους, συγγενείς και κοινό – και συγχρόνως έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν σε μια σκηνή αποκτώντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η δράση που δειλά ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, παγιώνεται και γίνεται θεσμός. Πρώτος ο ΙΑΣΜΟΣ χορηγεί στους σπουδαστές του το πλεονέκτημα των θεατρικών παραστάσεων σε επαγγελματικό επίπεδο. Επαγγελματίες του χώρου αναλαμβάνουν να σκηνοθετήσουν παραστάσεις που στελεχώνονται αποκλειστικά από σπουδαστές της Σχολής. Ο φορέας χορηγεί εξολοκλήρου τα έξοδα παραγωγής, και οι σπουδαστές χορηγούν την παράσταση με το ταλέντο και τη λάμψη τους. Τα έσοδα από τις παραστάσεις πηγαίνουν στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτικούς – κάνοντας πραγματικότητα έτσι το όραμα του μεγάλου θεατράνθρωπου Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως oι σπουδαστές της σχολής μας κάθε χρόνο έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας – σεμινάρια με εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου (όπως ο Παντελής Βούλγαρης, Πάνος Κοκκινόπουλος, Μανούσος Μανουσάκης, Βασίλης θωμόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου,  Θέμις Μαρσέλλου, Αργύρης Πανταζάρας και άλλοι πολλοί.

Ο ΊΑΣΜΟΣ έχει δικές του θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Το καλοκαίρι του 2021, στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη (που έχει στη διάθεση της η σχολή μας) ανέβηκε η επαγγελματική θεατρική παράσταση “Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ” του Εζέν Λαμπίς
σε σκηνοθεσία του καθηγητή της σχολής, Αλέξανδρου Κοέν, στις χορογραφίες την καθηγήτρια, Άννα Αθανασιάδη και στα κουστούμια τον καθηγητή, Γιάννη Μετζικώφ. Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν οι μαθητές του Ιάσμου, Μουράτ Αλί Κεχαγιά, Αλμάζα  Ελ Μασρί, Γιώργος Θωμάκος, Κώστας Κλάδης, Μαρία Κοσμάτου, Αντώνης Λουβιτάκης, Αντιγόνη Μακρή, Αλέξανδρος Μικέλης, Μάριος Σακκάς, Νίνα Σωτηροπούλου, Βαλεντίνη Ψεβεδούρου, με βοηθό σκηνοθεσίας την Εύη Γαλάνη. Την ίδια χρονιά, στην θεατρική παράσταση “Το καινούργιο σπίτι” του Κάρλο Γκολντόνι, πρωταγωνίστησαν οι μαθητές μας από την σχολή της Θεσσαλονίκης, Βλάχου Δ., Γιαννάκυρης Σ., Θεμελή Ε., Καρλιώτη Χ., Ματζίρης Π., Μπαϊρακταρίδης Θ., Μπαλάρη Σ., Μυτακοπούλου Μ., Νικολαΐδου Σ., Ντοκατζή Φ., Πάπιστα Ο., Παρασκευοπούλου Μ., Πατσακίδη Σ., Ποντσουκτσή Γ., Ταγταλενίδου Σ., Ταχτσίδου Μ., Τόττα Ε., Χριστοδούλου Ν. Επίσης, ανέβηκε η stand-up επιθεώρηση “ΑΣΤΡΑ να πάνε” σε σκηνοθεσία του Σταυριανού Κιναλόπουλου, με πρωταγωνιστές τους μαθητές μας, Ειρήνη Αγαθαγγέλου, Νίκος Αγγελάκης, Ελεάννα Αγγέλου, Ελεωνόρα Γιόκοτα, Ξένια Γουρούβα, Αλμάζα Ελ Μασρί, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Μαλίνα Κιναλοπούλου, Τζούλια Κοντογιάννη, Βασιλική Κουρμουλάκη, Παναγιώτης Λιόντος, Αντιγόνη Μακρή, Ελένη Μαρμάρου, Αλέξανδρος Κουκ, Δημήτρης Πνευματικός, Ελένη Σακκά, Αλεξάνδρα Στεργίου, Μάνος Σφυράκης, Δανάη Τούρλα.

Την χρονιά 2020, πολλοί μαθητές μας πρωταγωνίστησαν στη θεατρική παράσταση “ΔΙΑΛΕΞΕ” βασισμένη στο θεατρικό έργο “Καφενείο” του Κάρλο Γκολντόνι. Αναφέρονται ονομαστικά οι: Βαγγέλης Κακουριώτης (τριτοετής), Σπυρούλα Κάιζερ ( απόφοιτη), Μάρα Τζίμα (τριτοετής), Τίφανη Δανιήλ (απόφοιτη), Δημήτρης Γούλιος (απόφοιτος), Αλέξανδρος Κουκ (δευτεροετής) , η καθηγήτρια της σχολής Νεκταρία Γιαννουδάκη και η ηθοποιός Έλενα Πιερίδου. Επίσης η παράσταση Σεξ-Λεξικόν του Σ. Δ. Μιχαλόπουλου με πρωταγωνιστές τους απόφοιτους της σχολής μας Γιώργο Αμούτζα και Ήρα Παπακωνσταντίνου.

Το 2019  στο θεατρικό έργο του Thordon Wilder ” Η μικρή μας Πόλη” σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, εργάστηκαν μαθητές και απόφοιτοι της σχολής.  Επιπλέον σε συνεργασία με άλλες θεατρικές παραγωγές, μαθητές και απόφοιτοί  συμπρωταγωνίστησαν στο “Έπος της Μαλάμως” – Χειμερινό θέατρο Λαμπέτη , στο “Ζητείται Ψεύτης”- Θέατρο Παλλάς, στο “Χτυποκάρδια στα Θρανία”- Θέατρο Ήβη, κ.α. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης αλλά και μετά το πτυχίο η σχολή σας ενημερώνει για τις τρέχουσες ακροάσεις εξασφαλίζοντας την ποιότητα και εγκυρότητα των επαγγελματικών σας προοπτικών.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους σπουδαστές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν εκτός από το χώρο του Θεάτρου και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για casting, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε ακροάσεις/οντισιον και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.

Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ να είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε θεσπίσει το πρόγραμμα «Ο ΙΑΣΜΟΣ επισκέπτεται την Ευρώπη των μεγάλων συγγραφέων», με εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν ιδρύματα θεατρικής εκπαίδευσης και χώρους συναφείς με την καλλιτεχνική δημιουργία (όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και τα παρόμοια). Επισκεφθήκαμε το Λονδίνο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, ενώ θ’ ακολουθήσει το Βερολίνο του Μπέρτολτ Μπρεχτ και το Παρίσι του Μολιέρου.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα