ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (13-15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 13 Μαρτίου, πρώτης ημέρας της εκπαιδευτικής μας εκδρομής στο Λονδίνο, περιελάμβανε για τους μαθητές της σχολής περίπατο και ψώνια στο Harrods και την Oxford Street, φαγητό και ποτό στο Covent Garden καθώς και περιήγηση στο Shakespeare’s Globe. Τους μαθητές συνόδευσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της σχολής Αλέξανδρος Κοεν και η υπεύθυνη της σχολής Αποστολία.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου ξεκίνησε με περιήγηση των σπουδαστών μας στα παρασκήνια και στα εργαστήρια κατασκευής σκηνικών του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου. Μετά την περιήγηση οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλία με θέμα «Η θεατρική πράξη στα θέατρα της Βρετανίας» από τον Υπεύθυνο Μάρκετινγκ του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου Θανάση Γκόφα, ο οποίος είναι απόφοιτος της σχολής μας! Εν συνεχεία ακολούθησε επίσκεψη στα πιο γνωστά αξιοθέατα του Λονδίνου: το Κοινοβούλιο, το Μπιγκ Μπεν, το Αβαείο του Γουέστμινστερ και την Πινακοθήκη Τέιτ Μόντερν. Κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας οι μαθητές μας παρακολούθησαν το θρυλικό μιούζικαλ του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του Λονδίνου. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Her Majesty Theatre το 1986, και έκτοτε εξακολουθεί να μαγεύει τους θεατές που συρρέουν να το παρακολουθήσουν. Εκτός από το Φάντασμα της Όπερας μαθητές του ΙΑΣΜΟΥ που βρέθηκαν στο Λονδίνο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυβραβευμένη παράσταση και παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας WAR HORSE στην οποία ηθοποιοί και μαριονέτες φυσικού μεγέθους σε συνδυασμό με τη μαγική σκηνοθεσία, φωτισμό και ήχο συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πέντε αστέρων. Πατήστε https://www.youtube.com/watch?v=wujNwkObgN4 για να δείτε το trailer της παράστασης.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας των μαθητών μας στο Λονδίνο (Κυριακή 15 Μαρτίου) περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και περίπατο στο περίφημο Ηyde Park. Εν συνεχεία… πλούσιοι εμπειριών οι εκδρομείς μας άρχισαν να ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη. Θεωρούμε πως οι εμπειρίες που αποκόμισαν αυτές τις τρεις ημέρες θα είναι πολύτιμες για το σχηματισμό μιας ακόμη πιο ολοκληρωμένης και πολύπλευρης καλλιτεχνικής προσωπικότητας.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα