«ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΣΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤHΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ. ΔΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ : ΑΙΤΗΣΗ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ,
ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΑΣΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ.

Διεύθυνση: Μπούσγου 20, Αθήνα, 11473 (Πεδίον Άρεως, πλησίον στάση Σόνια)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

https://www.facebook.com/ypokritikistinkamera/

ypokritikistincamera@gmail.com

☎ 2106411823

Αίτηση Δήλωσης Ενδιαφέροντος

https://forms.gle/pAjt46Vgztuwt1LdA

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΙΝ/ΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΑΝΩΤΑΤΩΝ Ή ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ & ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη,

“Ο Ίασμος  μου πρότεινε να συνεργαστούμε ώστε να καλύψουμε αυτό το κενό και βέβαια ενθουσιάστηκα για δύο λόγους: διότι αντικειμενικά θα βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτή την έλλειψη αλλά και υποκειμενικά, γιατί οι νέοι άνθρωποι είναι πηγή έμπνευσης και γνώσης. Μοιραζόμαστε ισότιμα τον αυθορμητισμό, από την μία, και την πείρα, από την άλλη,  δημιουργώντας έτσι μια εκρηκτική χημική ένωση .
Το σχέδιό μας πλαισιώνουν εξαιρετικοί δημιουργοί από κάθε τομέα της μαγικής διαδικασίας της κινηματογράφησης έτσι ώστε οι νέοι ηθοποιοί να «συνομιλήσουν» και με πεπειραμένους  ηθοποιούς και με όλες τις ειδικότητες του κινηματογραφικού – τηλεοπτικού συνεργείου, να αποκτήσουν ουσιαστική, «από μέσα»,  γνώση του αντικειμένου που, από εδώ και εμπρός, θα είναι ο τρόπος ζωής τους, η καθημερινότητά τους, η έμπνευσή τους, ο έρωτάς τους.
Αυτόν το έρωτα στον ανεξάντλητο κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης θα προσπαθήσουμε να εμφυσήσουμε μέσω μιας «ολιστικής» προσέγγισης του μέσου που θα δώσει την δυνατότητα στους σπουδαστές να ανακαλύψουν και να ενισχύσουν την δημιουργικότητά τους.
Βέβαια ο καλλίτερος τρόπος για να μάθεις πώς να «συμπεριφέρεσαι» μπροστά σε μια κινηματογραφική μηχανή είναι…. να βρεθείς μπροστά σε μια κινηματογραφική μηχανή:
«Μαθαίνω κάνοντας»
Έτσι από τις πρώτες στιγμές του προγράμματος θα βρεθούμε όλοι μπροστά σε μια κινηματογραφική μηχανή που θα καταγράφει τις ασκήσεις μας, τις προσπάθειές μας, την εξέλιξή μας  και τα υπέροχα επιτεύγματά μας.
Σαν επιστέγασμα της προσπάθειάς μας θα είναι η δημιουργία μικρών ταινιών που τα σενάριά τους  θα παραχθούν  από τους σπουδαστές ώστε να εξασκηθούν στην ανάγνωση σεναρίου και την συγγραφή σεναρίου για ηθοποιούς.
Θα παρακολουθήσουμε την διαδικασία του μοντάζ,  τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ασυνέπειά μας, αλλά, και τις υπέροχες μικρές στιγμές που μπορεί να παράγει αυτή η ασυνέπεια που πολλές φορές είναι πηγή έμπνευσης φτάνει να γνωρίζουμε πώς να την χειραγωγήσουμε. 
Για να είμαστε, όμως,  έτοιμοι να βγούμε στο «παζάρι» θα πρέπει να ξέρουμε κάποιους κανόνες, είτε για να τους τηρήσουμε είτε για να τους ανατρέψουμε:
Πώς παρουσιαζόμαστε σε μια ακρόαση, τι περιέχει ο φάκελός μας, πώς προάγουμε τον εαυτό μας. Καλό είναι να ξέρουμε τους κανόνες για να τους ανατρέπουμε και να δημιουργούμε….
Ελπίζω όλη αυτή η διάδραση  να είναι ένα υπέροχο, διασκεδαστικό και ουσιαστικό ταξίδι για όλους μας. ”                                        ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής