Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑKΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα Μουσική-Τραγούδι περιλαμβάνει στοιχεία από Θεωρία της Μουσικής, κώδικες μουσικής επικοινωνίας καθώς και διδασκαλία τραγουδιού με δημιουργία φωνητικών συνόλων για την μελλοντική πλαισίωση Μουσικοθεατρικών Παραστάσεων. Επαφή με όλες τις κατηγορίες τραγουδιού και ειδικό μάθημα ερμηνείας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ/ Μουσικός - Ενορχηστρωτής - Διευθ. Ορχήστρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος κλασσικής κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών. Το 1989 συνεργάστηκε με την Ελ. Καραίνδρου και τον θίασο ΄΄ΜΙΚΡΗ ΠΟΡΤΑ΄΄ της Ξένιας Καλογεροπούλου στο θεατρικό έργο ΄΄Ελίζα΄΄. Το 1994 βραβεύεται στο διεθνή διαγωνισμό της Βενετίας για την πρωτότυπη μουσική του επένδυση στο CD-ROM ΄΄Κρητική Αναγέννηση΄΄ (εκδ.Α. Λιβάνη). Το 2000 κυκλοφορεί από την MINOS-EMI-His Masters Voice δίσκος ακτίνας με τίτλο Α. ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ. Το cd περιλαμβάνει πρωτότυπες μουσικές γέφυρες που έγραψε συνδέοντας κείμενα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη που απαγγέλλουν γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί.

Έχει συνεργαστεί ως ενορχηστρωτής – διευθυντής ορχήστρας με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκης, Δ. Μούτσης, Ν. Ξυδάκης, Ν. Μαυρουδής, Δ. Σαββόπουλος, Γ. Μαρκόπουλος, Θ. Μικρούτσικος, Χ. Λεοντής, Δ. Παπαδημητρίου,, Σ. Κραουνάκης κά.) και τραγουδιστές (Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Δ. Μητροπάνος, Ελ. Αρβανιτάκη, Μ. Μητσιάς, Δ. Γαλάνη, Ελ.Τσαλιγοπούλου, Μ.Κανά, Τ. Τσανακλίδου κά.) τόσο σε επίπεδο δισκογραφίας όσο και συναυλιών.

Έχει συνεργαστεί επίσης με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Milva καθώς και με τους τραγουδοποιούς Adamo, Christophe, An. Branduardi, T. Carotone, S. Balsamo, P. Guelfucci. Συνεργάστηκε επίσης με τις D. Mayers, Shirley Basey.

Την τριετία 2008-2010 υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ ΄΄Γειτονιές Πολιτισμού΄΄του Δήμου Βύρωνα.

Είχε την μουσική διεύθυνση στις παρακάτω θεατρικές παραστάσεις:

΄΄Ταξιδεύοντας με τον Παναίτ Ιστράτι΄΄(σκην. Δ.Αβδελιώδης-Στέγη Γραμμάτων &Τεχνών)

΄΄Ποιος τη ζωή μου΄΄(σκην.Θ.Μουμουλίδης-Θέατρο Badminton)

΄΄Μια Ελλάδα Θέατρο Ι,ΙΙ΄΄(σκην.Δ.Μαλισσόβας-Θέατρο Badminton)

΄Άς ερχόσουν για λίγο΄΄(σκην.Δ.Μαλισσόβας-Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού-Θέατρο Ακροπόλ)

Από το Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2015 αναλαμβάνει την μουσική διεύθυνση της εκπομπής΄΄ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ΄΄ που παρουσιάζει ο ηθοποιός Σ. Παπαδόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου