Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα του χορού-κίνησης στοχεύει στην ανάπτυξη, εξέλιξη και διεύρυνση της κινησιολογικής γλώσσας του ηθοποιού. Χρησιμοποιώντας τεχνικές σύγχρονου χορού (Limon & Release technique), τεχνικές για την κινησιολογία και την σκηνοθεσία κίνησης του ηθοποιού (Laban Movement Analysis for actors, Biomechanics, Jacques Lecoq technique, Alexander technique to actor preparation κ.α) καθώς και δημιουργικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, οι ηθοποιοί μαθαίνουν να εκφράζονται, να συνχορεύουν-συνεργάζονται, και να αντιλαμβάνονται το όρια της κίνησης τους σε σχέση με το χώρο και τον χρόνο. Ο στόχος του μαθήματος είναι διπλός. Αφενός να ενδυναμώσει και να εκγυμνάσει το σώμα του ηθοποιού μέσω τεχνικών ασκήσεων-χορογραφιών που αποβλέπουν σε μια πιο ουσιαστική εμβάθυνση στη φύση του χορού. Αφετέρου, στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας όπου μέσω ελεύθερων αυτοσχεδιασμών και λιγότερο οδηγημένων ασκήσεων ο ηθοποιός εξερευνά, ανακαλύπτει και σαφέστατα υποστηρίζει την υποκριτική του ιδιότητα.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2011 λαμβάνει τίτλο Master (MA Movement Studies) από το τμήμα τεχνών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Central School of Speech and Drama).

Από το 2007 εργάζεται ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού στη Σχολή. Έχει επίσης διδάξει χορό και κίνηση σε φοιτητές του τμήματος Υποκριτικής (Collaborative and Devised Theatre) του Πανεπιστημίου Central School of Speech and Drama και στη Δραματική Σχολή "Ίασμος".

Σε συνεργασία με το 17ο Γυμνάσιο Δήμου Αθηνών έχει προετοιμάσει, συντονίσει και χορογραφήσει τη σχολική παιδική παράσταση “Ο έμπορος της Βενετίας" του William Shakespeare και έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη στο θεατρικό έργο “Παράπλευρες Απώλειες” στο θέατρο Altera Pars.

Toν Ιούλιο του 2011 βραβεύεται για τη χορογραφία της “Jeux d’ enfants” (3ο βραβείο στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Xορού για παιδιά στη Σόφια της Βουλγαρίας). Επίσης συμμετέχει στην Αναβίωση 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο. (Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στα πλαίσια της “Ημέρας Ολυμπιακής Παιδείας” με τίτλο “οι 1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες...Αθήνα 6 Απριλίου 1896”.

Τον Δεκέμβριο του 2011 είναι ιέρεια στην Τελετή Αφής για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Ίνσμπρουγκ) στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τον Μάιο του 2012 στην Τελετή Αφής για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Λονδίνο) στην Αρχαία Ολυμπία.

Τον Ιούλιο του 2012 χορέυει στην παράσταση “Μινώταυρος” με το χοροθέατρο ART στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Με την ίδια ομάδα, τον Αύγουστο του 2012 χορεύει το “Cold Water Traces” στις Σπέτσες στο φεστιβάλ του Μουσείου Μπουμπουλίνας.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και workshops από διακεκριμένους χορευτές, χορογράφους και ανθρώπους των τεχνών από όλο τον κόσμο (Kalina Bogoeva, Janet Devenish, Milton Mayers, Jane Gibson, Sue Lefton, Vanessa Ewan, Debbie Green, Ayse Tashkiran, Karin Fisher Potisk, Alex Croft, Liz Ranken κ.α).

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου