Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έλληνας ηθοποιός και σεναριογράφος και παραγωγός.
Ο Κώστας Σπυρόπουλος μπήκε στον χώρο του θεάματος όταν ήταν δέκα ετών. Ξεκίνησε με παιδικές διαφημίσεις και συνέχισε με παιδικό θέατρο.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο έδωσε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο και πέρασε στη σχολή Ηλεκτρονικών - Φυσικών ενώ μετά από δύο χρόνια φοίτησης, αποφάσισε να μπει με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Με δασκάλους τη Μαίρη Αρώνη, τον Τάσο Λιγνάδη και άλλα ιερά τέρατα της υποκριτικής, αποφοιτά από τη σχολή αριστούχος και με καλές περγαμηνές για λαμπρή καριέρα στο λεγόμενο ποιοτικό θέατρο. Η μοίρα όμως τον έφερε στην οντισιόν που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για το έργο «Forty carats»και τον επέλεξε ως παρτενέρ της στη σκηνή. Τότε ενεπλάκη και συναισθηματικά με  την Αλίκη Βουγιοκλάκη με την οποία έζησε ένα θυελλώση έρωτα.
Εμφανίστηκε μαζί της στα έργα που ανεβάσε κι ακόμα όταν δεν υπάρχει ρόλος γοα εκείνον, η Αλίκη φρόντιζε για τη θεατρική του πορεία, ακόμα και για το ποια συμπρωταγωνίστρια θα έχει μαζί του...

Από το 1987 που γνώρισε την Αλίκη έως το 1996 που εκείνη έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Σπυρόπουλος ήταν ένα με τη δουλειά της, τη ζωή της και τον μύθο της. Η μεγάλη διαφορά ηλικίας που τους χώριζε αλλά και το γεγονός ότι τον είχε υπό την προστασία της σχολιάστηκαν όμως, στην πραγματικότητα οι δύο τους τα πήγαιναν μία χαρά.

Οσο για τη διαφορά ηλικίας τους, η Αλίκη είχε τη δική της χιουμοριστική ατάκα που την έλεγε κατάμουτρα σε όλους τους νεώτερους άνδρες με τους οποίους είχε δεσμό: «Εμείς οι δύο, αγάπη μου, μαζί... θα γεράσουμε». Και όπως έχει δηλώσει ο Σπυρόπουλος, η συμπεριφορά της απέναντί του τον έκανε πολλές φορές να νιώθει... μεγαλύτερός της.

Μετά τον ξαφνικό χαμό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Σπυρόπουλος βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά της Δήμητρας Λιάνη, χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου με τη μεσολάβηση της κοινής τους φίλης Ζωής Λάσκαρη. Ηταν ένα μυστικό ειδύλλιο μέχρι τη στιγμή που οι παπαράτσι τους ανακάλυψαν να κάνουν μαζί διακοπές. Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι δεν θέλησε ποτέ να μιλήσει ανοιχτά για τον δεσμό του.

Η σχέση του Σπυρόπουλου με τη Λιάνη τέλειωσε άδοξα και ποτέ δε μάθαμε το λόγο και αλλά άμεσα ο Κώστας βρήκε αντικαταστάτρια σρο πρόσωπο της ταλαντούχας ηθοποιού Μελίνας Ασλάνογλου.
Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Σαν τον σκύλο με τη γάτα», και εν τέλει παντρεύτηκαν αλλά χώρισαν το 2011.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου