Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 18 Δεκεμβρίου 1960. Σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή Ε. Χατζίκου, απ' όπου αποφοίτησε το 1982.

Είναι παντρεμένος από το 1997 με την επίσης ηθοποιό Μπέσυ Μάλφα, κουμπάροι τους είναι οι επισης ηθοποιοί Λυδία Ματσάγκου, Γιώργος Στριφτάρης και Στέλιος Μάινας, και έχουν τρία παιδιά (δίδυμα κορίτσια (1997) και ένα γιο (2005)) την Όλγα (το όνομα της μητέρας της Μπέσυς), την Νικολίτσα (το όνομα της μητέρας του Γεράσιμου) και τον Γιάγγο (Ιωάννης Άγγελος, από τον ήρωα του βιβλίου του Μίκα Βαλτάρη "Ο Μαύρος Άγγελος").

Θέατρο
Λα Μοσκέτα
Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης
Γιατρός με το στανιό (Μολιέρος)
Λουβ
Η μικρή μας πόλη
Ολεάννα (Ντέιβιντ Μάμετ)
Προδοσία (Χάρολντ Πίντερ)
Σε φιλώ Χέρμπερτ
Shopping and fucking
Το βρακί
Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια (Ιάκωβος Καμπανέλλης)
Σκηνές δρόμου
Σφαίρες πάνω απ' το Μπρόντγουεϊ
Μετά τη βροχή
Βάτραχοι (Αριστοφάνης)'
Βασιλικοί μετά τρούλου (Ρικ Αμποτ)'
Αξύριστα πηγούνια (Γιάννης Τσίρος)'
Ο άσχημος (Μάριους Φον Μάγιενµπουργκ)'
Ανδρική Νοημοσύνη, Οξύμωρο;'

Φιλμογραφία
Λούφα και Παραλλαγή (1984)
Μετέωρο και σκιά (1985)
Άλκυστη (1986)
Ο κλοιός (1986)
Βίος και Πολιτεία (1987)
Τοπίο στην ομίχλη (1988)
Δεξιότερα της δεξιάς (1989)
Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991)
Δονούσα (1992)
Άσπρο-Κόκκινο (1993)
Απ' το χιόνι (1993)
Η σφαγή του κόκορα (1996)
Βαλκανιζατέρ (1998)
Κόκκινος δράκος (1998)
Η ληστεία (1999)
Μπραζιλέρο (2001)
Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι (2001)
Ρ 20 (2004)
Quo Vadis (2004)
Bank Bang (2008)
Η Κληρονόμος (2009)
I love Karditsa (2010)
Λάρισα Εμπιστευτικό (2012)

Τηλεοπτικές Σειρές
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (Συμμετοχή-2013)
Οι Βασιλιάδες (2012)
Μαύρα Μεσάνυχτα (2008-2009)
Χαρά αγνοείται (2008)
Τα κορίτσια του μπαμπά (2007)
Εντιμότατοι κερατάδες (2006-2007)
Φύγε εσύ, έλα εσύ (2006)
Απόστολος και μόνος (2006)
10η εντολή (2005)
Άνω κάτω τελεία (2004)
Το καφέ της Χαράς (2003-2006)
Ασθενείς και οδοιπόροι (2002)
Οι άνδρες δεν υπάρχουν πια (1998)
Πρόβα του νυφικού (1995)
Το γελοίον του πράγματος(1994)
Αναστασία (1993)
Το δέκατο τρίτο κιβώτιο (1992)

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου