Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΘΕΜΙΣ ΜΠΑΖΑΚΑ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαρτίου του 1957. Από παιδί αγάπησε τον κινηματογράφο, φοίτησε στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ.και στην πορεία της όλα αυτά τα χρόνια ερμήνευσε πολύπλευρους και απαιτητικούς ρόλους.

Έζησε πέντε χρόνια στην Νέα Υόρκη όπου παρακολούθησε για 4 χρόνια το Αctor's Studio .΄Εχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 30 ταινίες μεγάλου μήκους ,σε 20 τηλεοπτικές σειρές και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Πέτρινα Χρόνια", που της χάρισε το βραβείο του Α γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ,και στο φεστιβάλ της Βαλένσια καθώς και Εύφημο Μνεία στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Απέσπασε ακόμα 2 βραβεία Β γυναικείου ρόλου για το «Ρεμπέτικο» του Γ, Φέρρη στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και γιά την ταινία του Χρήστου Δήμα «Ακροβάτες του κήπου» .στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στην τηλεόραση έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τους ρόλους που ερμήνευσε στις τηλεοπτικές σειρές "Μινόρε της Αυγής, "Απών", "Γυναίκες"και απέσπασε Βραβείο Α γυναικείου ρόλου στα τηλεοπτικά βραβεία για το σήριαλ «Σαν αδελφές» του Νίκου Κουτελιδάκη.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου