Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΡΕΝΙΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουλίου 1966. Φοίτησε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, όπως Οι Απαράδεκτοι (1991-92) - από αυτή τη σειρά για χρόνια της «έμεινε» το παρατσούκλι «αστροπελέκι» το οποίο της έδωσε ο Γιάννης Μπέζος - Μάνα είναι μόνο μία 1991 - Της Ελλάδος τα παιδιά (1993-95) Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή (1997), «Ουδέν πρόβλημα» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου (1999), «Δροσουλίτες» (2001) με τον Πέτρο Φιλιππίδη, και στη σειρά Το Καφέ Της Χαράς (2003-06), που γράφει ο Χάρης Ρώμας. Το 2006-07 πρωταγωνίστησε στην ελληνική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Ιωάννα της καρδιάς». Εμφανίστηκε επίσης στην ελληνική ταινία «Safe sex» (1999) και πρωταγωνίστησε στην Πολίτικη Κουζίνα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο. Είναι παντρεμένη (1997) και έχει έναν γιο.

Φιλμογραφία
Άντε γεια (1990)
Safe sex (1999) .... Άννα
Πάμπτωχοι Α.Ε. (2001) .... Μαρία Γείτονα
Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο (2001) .... καλεσμένη
Πολίτικη κουζίνα (2003) .... Σουλτάνα Ιακωβίδου

Τηλεόραση
Οι Αυθαίρετοι.... (1989-1991) ... Τάνια
Οι Απαράδεκτοι....(1990-1992)... Ρένια (αστροπελέκι)
Της Ελλάδος τα παιδιά (1993 - 1995) ... Λίτσα
Το Τελευταίο Αντίο (1994 - 1995) .... Κική
Ο Πέτρος και τα κορίτσια του (1995-1996)..... Μαρκέλα
Ένας Έρωτας 1996
Εκείνες κι εγώ 1996...(Επεισόδειο:Κλεφτρόνια)
Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή (1997-2000) .... Αλίκη
Εσύ φταις (2000 - 2001).... 'Αννα
Ουδέν πρόβλημα (2000 -2001).... Αφροδίτη
Δροσουλίτες (2001 - 2002).... Λίνα
Το καφέ της Χαράς (2003 - 2006) .... Χαρά Χάσκα
Εντιμότατοι κερατάδες (2006)...(Επεισόδειο:Το Μέντιουμ Κερατάς)
Ιωάννα της καρδιάς (2006).... Μαρίνα
Κλεμμένη Ζωή (2007 - 2008).... Χριστίνα
Παιδική χαρά (2009-2011).... Ρένια Μπούσκα
Tο αμάρτημα της μητρός μου (2011-2012).... Κάτια Τσιριγώτη
Στο ράφι (2013).... (Επεισόδιο 3)

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου