Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους «Δεσμούς» της Ασπασίας Παπαθανασίου, το Εθνικό Θέατρο, το «Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, το Θέατρο Πολιτεία («Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη) και τη Νέα Σκηνή του Λευτέρη Βογιατζή. Επίσης με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας («Ηλέκτρα» του Ευριπίδη) Βόλου και Πάτρας.
Ως σκηνοθέτης έχει ανεβάσει έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Πάτρας και Βόλου, στο Εθνικό Θέατρο, στη Λυρική Σκηνή Αθηνών και τα Πανεπιστήμια Νέας Υόρκης, Μπινγκάμπτον, Οξφόρδης, καθώς και στο Μουσείο Γκέττι.
Έχει διδάξει Υποκριτική στην Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο τμήμα θεάτρου του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Αθηνών, αλλά και στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου του Βόλου και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Της έχουν απονεμηθεί τα βραβεία «Λ.Λουριώτη», «Μαρίκα Κοτοπούλη», «Κάρολος Κουν» για την προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα και «Βραβείο Κριτικών» για την παράσταση «Ίων» του Ευριπίδη.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου