Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Μια σειρά θεματικών αυτοσχεδιασμών που έχουν στόχο την όξυνση της παρατηρητικότητας και τη δημιουργία ενός συστήματος ανίχνευσης συμπεριφορών και αντιδράσεων. Η μελέτη του κειμένου και η ανεύρεση του μηχανισμού που το γέννα μέσα από ένα χάρτη ενεργειών και η αναζήτηση του «κύριου ρήματος» που υπάρχει πίσω από κάθε φράση. Αυτές είναι οι βασικές  κατευθύνσεις - τεχνικές του μαθήματος που στόχο έχουν ο κάθε ηθοποιός να δημιουργήσει το δικό του σύστημα υποκριτής  μέσα από το όποιο να νοιώθει ελεύθερος και δημιουργικός.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αριστούχος  απόφοιτος της  Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Τζένη Καρέζη» (2000) και του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα δημόσιας διοίκησης). Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις: «Το Κελεπουρι» σε σκηνοθεσία Π. Φιλιππιδη (θέατρο Αμιράλ), «Το μαύρο κουτί» σε σκηνοθεσία Α. Καλογρίδη (θέατρο Τζένη Καρέζη), «Πάρε το χρήμα και τρέχα» σε σκηνοθεσία Κ. Κιμούλη (θεατρο Παρκ), «Τα μυστικά της αποτυχίας μου» σε σκηνοθεσία Π. Ζούνη (θέατρα Μουσούρη, Ήβη, Παρκ και Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Θεσσαλονίκη), «Μια ωραία και πιστευτή ιστορία» σε σκηνοθεσία Π. Ζούνη (Θέατρο του Νέου Κόσμου), «Το τέλος του καλοκαιριού» σε σκηνοθεσία Π. Ζούνη (θέατρο της Άνοιξης), «Στα σκοτεινά…» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (θέατρο Επί Κολωνώ),  «Ορέστεια - αποσπάσματα ενός τραγικού λόγου» σε σκηνοθεσία Μίχαελ Ζάιμπελ (στα πλαίσια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Καΐρου στην Αίγυπτο) και «Desperados» σε σκηνοθεσία Γρ. Βάλτινου    (Θεατρο Μεταξουργειο ).
Ως ηθοποιός εργάστηκε στις τηλεοπτικές σειρές: «Σφηνάκια» (ALPHA), «Σκερτσάκια» (ΑΝΤ1), «Όλα στην ταράτσα» (ALPHA), «Καλά να πάθεις» (ALPHA), «Camera Café» (MEGA), «Τι συμβαίνει με το Χάρη;» (ΑNT1), και με έκτακτη συμμετοχή στις σειρες: «50-50», «Πολυκατοικία», «Singles», «Σαββατογεννημένες»,      «Κόκκινο δωμάτιο» κ.ά.
Έργα του έχουν παιχτεί σε θεατρικές σκηνές στην Αθήνα, στο Κ.Θ.Β.Ε., σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και από θεατρικές ομάδες πολλών πανεπιστημίων και ερασιτεχνών σε όλη την Ελλάδα. Επίσης έργα του έχουν μεταφραστεί και έχουν παιχτεί στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο Δουβλίνο, στην Τσεχία, στη Γερμανία και στη Βουλγαρία και στην Αυστραλία. Έχει λαβει μερος στο Athens 24 Hours Theatre Festival.
Θεατρικά του έργα: «Το κελεπούρι», «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δε διαλύονται ποτέ», «Το μαύρο κουτί», «Τα μυστικά της αποτυχίας μου», «Δεύτερη ευκαιρία», «Bedtime stories (μια ωραία και πιστευτή ιστορία) - Στα σκοτεινά, «4 Ever», «Το τέλος του καλοκαιριού», «Desperandos». Έχει επίσης μεταφράσει και διασκευάσει έργα των Ρέυ Κούνεϋ, Ντέμπι Ίσιτ, Τζεφ Γκουλντ και Τζέην Άντερσον. Για την τηλεόραση έγγραψε: «Τι συμβαίνει με τον Χάρη», «Όλα στην ταράτσα» και «Camera café».  Τα θεατρικά του έργα έχουν αποσπάσει διάφορες διακρίσεις. Έχει διδάξει υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών και στη Δραματική Σχολή Ίασμος.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου