Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
2017: ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

2017: ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

18 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ/ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΣ

2017: ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ/ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ/ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΣ

5 Μαΐου 1999: η ημέρα που το ελληνικό θέατρο και φυσικά ο ΙΑΣΜΟΣ έγιναν φτωχότεροι λόγω της απώλειας του μεγάλου θεατράνθρωπου Βασίλη Διαμαντόπουλου – του ανθρώπου που με το πνεύμα και το ταλέντο του στιγμάτισε τόσο την πολιτιστική σκηνή του τόπου μας όσο και της Σχολής που ο ίδιος ίδρυσε με όραμα και αγάπη.

5 Μαΐου 2017: στις 21.00 στο θέατρο Κιβωτός ο ΙΑΣΜΟΣ ανακοινώνει το ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και παρουσιάζει σύντομο αφιέρωμα στον κορυφαίο Δάσκαλο με πτυχές από τη δράση και το έργο του. Το αφιέρωμα αυτό θα λειτουργήσει ως εναρκτήρια εκδήλωση στις τρεις παραστάσεις που οργανώνει και παρουσιάζει ο ΙΑΣΜΟΣ στα θέατρα Γκλόρια και Κιβωτός.

Η δράση που δειλά ξεκίνησε πέρσι, φέτος παγιώνεται και γίνεται θεσμός. Πρώτος ο ΙΑΣΜΟΣ χορηγεί στους σπουδαστές του το πλεονέκτημα των θεατρικών παραστάσεων σε επαγγελματικό επίπεδο. Επαγγελματίες του χώρου αναλαμβάνουν να σκηνοθετήσουν παραστάσεις που στελεχώνονται αποκλειστικά από σπουδαστές της Σχολής. Ο φορέας χορηγεί εξολοκλήρου τα έξοδα παραγωγής, και οι σπουδαστές χορηγούν την παράσταση με το ταλέντο και τη λάμψη τους. Τα έσοδα από τις παραστάσεις πηγαίνουν στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτικούς – κάνοντας πραγματικότητα έτσι το όραμα του μεγάλου θεατράνθρωπου.

Συγκεκριμένα ανεβαίνουν οι εξής παραγωγές:

α. ΣΦΙΧΤΑ ΛΟΥΡΙΑ του Ζωρζ Φεντώ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου (Vassilis Myrianthopoulos)

β. ΟΙ ΑΤΙΛΤΟΙ (μια ελεύθερη σύνθεση από ελληνικές ταινίες) σε σκηνοθεσία Μαρίας Σολωμού (Maria Solomou)

γ. Ο ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν (Alexandros Cohen)

Οι παραστάσεις αποτελούν μια κοινωνική προσφορά του ΙΑΣΜΟΥ προς τους σπουδαστές του με την ελπίδα πως θα εκμεταλλευτούν αυτή την εμπειρία ως σημείο εκκίνησης μιας λαμπερής καριέρας στο χώρο του Θεάτρου.

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ημερομηνία: 05/05/2017