Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ / ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ για το  σπουδαστικό έτος (2018-2019) :

Κάνε την αρχή! Σιγουρέψου για την επιλογή σου!

Άναψε τη φλόγα που κρύβεται μέσα σου.

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ath@iasmos.net ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (www.facebook.com/iasmos.net).

Εναλλακτικά, καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096 ή ελάτε από τη σχολή (διεύθυνση: Μαιζώνος 48, μετρο Μεταξουργείο, έξοδος Δηληγιάννη).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΑΣΜΟΣ.

Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 35 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προσφέρουμε κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης που συμβαδίζει με τη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα της υποκριτικής τέχνης.
Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν.
Στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού, και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.
Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική-Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο.
Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Ξιφασκία, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, ενώ η δουλειά ολόκληρης της χρονιάς στον ΙΑΣΜΟ επισφραγίζεται με παραστάσεις των σπουδαστών σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Σε αυτές τις παραστάσεις οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά του σε φίλους, συγγενείς και κοινό – και συγχρόνως έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν σε μια σκηνή αποκτώντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Η δράση που δειλά ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, παγιώνεται και γίνεται θεσμός. Πρώτος ο ΙΑΣΜΟΣ χορηγεί στους σπουδαστές του το πλεονέκτημα των θεατρικών παραστάσεων σε επαγγελματικό επίπεδο. Επαγγελματίες του χώρου αναλαμβάνουν να σκηνοθετήσουν παραστάσεις που στελεχώνονται αποκλειστικά από σπουδαστές της Σχολής. Ο φορέας χορηγεί εξολοκλήρου τα έξοδα παραγωγής, και οι σπουδαστές χορηγούν την παράσταση με το ταλέντο και τη λάμψη τους. Τα έσοδα από τις παραστάσεις πηγαίνουν στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτικούς – κάνοντας πραγματικότητα έτσι το όραμα του μεγάλου θεατράνθρωπου.
Αξίζει να σημειωθεί πως oι σπουδαστές της σχολής μας κάθε χρόνο έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας με εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου (όπως ο Γιώργος Κιμούλης, η Λυδία Κονιόρδου, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.α.). Τα μαθήματα αυτά γίνονται τα Σάββατα πέραν του κανονικού ωραρίου χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές.
Οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι, και εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Πάρα πολύ συχνά επιλέγουν μαθητές μας στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.
Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα παιδιά που θέλουν να σταδιοδρομήσουν και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για ακροάσεις, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε οντισιόν και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.
Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε θεσπίσει το πρόγραμμα «Ο ΙΑΣΜΟΣ επισκέπτεται την Ευρώπη των μεγάλων συγγραφέων», με εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν ιδρύματα θεατρικής εκπαίδευσης και χώρους συναφείς με την καλλιτεχνική δημιουργία (όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και τα παρόμοια). Φέτος επισκεφθήκαμε το Λονδίνο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, ενώ θ’ ακολουθήσει το Βερολίνο του Μπέρτολτ Μπρεχτ και το Παρίσι του Μολιέρου.

 

 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να φοιτήσουν στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» ή στο «Θεατρικό Εργαστήρι», θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση εγγραφής, προσκομίζοντας:

- 4 φωτογραφίες
- Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου λυκείου ή πτυχίου (αν υπάρχει)
- Επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
- Φόρμα Εγγραφής

Σημείωμα ιδρυτή:
Η επιλογή της σχολής για κάθε σπουδαστή πρέπει να είναι απόφαση σοφή. Γι’ αυτό, το μόνο που ζητάμε, εκτός από το ταλέντο σας, είναι να πληροφορηθείτε για τα προγράμματα, τους στόχους, τους σκοπούς, τους χώρους, τους καθηγητές, τα δίδακτρα κ.τ.λ., τουλάχιστον τριών Ανωτέρων Δραματικών Σχολών, πριν επιλέξετε την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος».

Φιλικά
Σ. ΔΕΛΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 

 

Τα δίδακτρα καταβάλλονται (μηνιαίως) στις αρχές του μήνα και στα δύο προγράμματα σπουδών:

Στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» τα δίδακτρα είναι 350 euro το μήνα (έκπτωση 10% σε περίπτωση που γίνει προεξόφληση στην καταβολή διδάκτρων)
Από τον Φεβρουάριο του 2012 η διεύθυνση της σχολής εφαρμόζει στους σπουδαστές της μπόνους €50 κάθε μήνα για όλα τα έτη φοίτησής τους, εφόσον είναι συνεπείς απέναντι σε όλες τους τις υποχρεώσεις όπως φοίτηση, παρουσία, καταβολή διδάκτρων εντός του προκαθορισμένου χρόνου (1η έως 5 του μήνα) με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της σχολής . Σε περίπτωση που ένας σπουδαστής δεν είναι συνεπής στις παραπάνω  υποχρεώσεις του, χάνει το δικαίωμα (μπόνους) για τον μήνα που διανύει.
Στο «Θεατρικό Εργαστήρι» τα δίδακτρα είναι 300 euro το μήνα.

Σημείωση:
Τα δίδακτρα καταβάλλονται είτε στο λογιστήριο της σχολής είτε μέσω τραπέζης στους παρακάτω λογαριασμούς με προσκόμιση της τραπεζικής απόδειξης κατάθεσης.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5018-018298-079
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 167/296201-26

 

Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν στους μαθητές τους ΙΑΣΜΟΥ.

Στα δύο χρόνια του Θεατρικού Εργαστηρίου ή στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο σ τις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική - Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία - Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική - Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση - Χορός - Σωματικό Θέατρο.

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Ξιφασκία, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, ενώ η δουλειά ολόκληρης της χρονιάς στον ΙΑΣΜΟ επισφραγίζεται με παραστάσεις των σπουδαστών σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Σε αυτές τις παραστάσεις οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά του σε φίλους, συγγενείς και κοινό – και συγχρόνως έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν σε μια σκηνή αποκτώντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Πάρα πολύ συχνά επιλέγουν μαθητές μας στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα παιδιά που θέλουν να σταδιοδρομήσουν και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για casting, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε ακροάσεις/οντισιον και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.

Ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς σχεδιάσαμε ένα πλήρες και πολύπλευρο πρόγραμμα σπουδών.

Τα κύρια μαθήματα της σχολής (κορμός) είναι:
·         Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός
·         Υποκριτική στην κάμερα
·         Αρχαίο Δράμα – Αρχαία Κωμωδία
·         Μιούζικαλ
·         Αγωγή Προφορικού Λόγου – Ορθοφωνία
·         Κίνηση – Χορός
·         Μουσική
·         Τραγούδι

Σκαλοπάτια στη μεγάλη σκάλα της γνώσης αποτελούν και τα δευτερεύοντα αλλά εξίσου σημαντικά μαθήματα:
·         Δραματολογία
·         Ιστορία Θεάτρου
·         Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
·         Ιστορία & Πρακτική Κινηματογράφου
·         Σκηνογραφία
·         Ενδυματολογία
·         Διασκευή Προσώπου
·         Οπλομαχητική Ξιφασκία
·         Σεμινάρια
·         Συμβουλευτική Ακροάσεων
·         Συμβουλευτική για Δημόσιες Σχέσεις
·         Επιμορφωτικές Επισκέψεις
·         Ενισχυτική Διδασκαλία

 

- Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή και στο Θεατρικό Εργαστήρι;

Στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ η φοίτηση είναι τριετής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως προς τα μαθήματα και τους καθηγητές έως και το πτυχίο. Η εξάωρη καθημερινή παρακολούθηση από Δευτέρα έως και Παρασκευή είναι υποχρεωτική σε όλα τα μαθήματα, το Σάββατο γίνονται σεμινάρια και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (προαιρετικής παρακολούθησης) καθώς και πρόβες. Οι απόφοιτοι παίρνουν δίπλωμα ανωτέρας δραματικής σχολής αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού στο τέλος της φοίτησής τους. 

Στο Θεατρικό Εργαστήρι η φοίτηση είναι διετής και το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτισθεί από τον αείμνηστο Βασίλη Διαμαντόπουλο πριν από 31 χρόνια και συνεχίζεται έως και σήμερα. Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα της υποκριτικής - αυτοσχεδιασμού, κίνησης-χορού και της ορθοφωνίας-αγωγής προφορικού λόγου από Δευτέρα έως και Πέμπτη τέσσερις ώρες καθημερινά. Tα μαθήματα μουσική, ιστορία θεάτρου, δραματολογία, πρακτική κινηματογράφου, σκηνογραφία-ενδυματολογία, νεοελληνική λογοτεχνία, διαχείρηση ακροάσεων, μακιγιάζ, ξιφασκία, ενισχυτική διδασκαλία, είναι προαιρετικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι απόφοιτοι παίρνουν πτυχίο θεατρικού εργαστηρίου στο τέλος της φοίτησής τους.

- Οι σπουδαστές δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις στη σχολή πριν κάνουν την εγγραφή τους;

Η σχολή ΙΑΣΜΟΣ, από την ίδρυση της έως και σήμερα, ακολουθεί τη φιλοσοφία του ιδρυτή της Βασίλη Διαμαντόπουλου ο οποίος πίστευε οτι η αξιολόγηση των σπουδαστών σε μια ακρόαση λίγων λεπτών είναι άδικη. Ένας κριτής, όσο εμπνευσμένος κι αν είναι, αποκλείεται να μπορέσει να διακρίνει μέσα στα λίγα λεπτά της ακρόασης τις πραγματικές δυνατότητες ενός υποψήφιου σπουδαστή. Θεωρούμε πως η στιγμή που ξεκλειδώνονται οι δεξιότητες ενός καλλιτέχνη δεν είναι σταθερή και ως εκ τούτου είμαστε αντίθετοι προς αυτού του είδους τις εισαγωγικές εξετάσεις. Η αξιολόγηση των σπουδαστών γίνεται κάθε εξάμηνο κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων εξετάσεων και παρουσιάσεων της δουλειάς τους στους καθηγητές της σχολής. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο στους σπουδαστές μας για να ξετιλύξουν τις δυνατότητες τους. Κριτήριο της αξιολόγησης δεν είναι μόνο οι υποκριτικές ικανότητες και η αντίληψη αλλά η εν γένει συμπεριφορά και συνέπεια τους στη σχολή.

- Εάν γραφτώ στο Θεατρικό Εργαστήρι μπορώ μετά εάν θέλω να κάνω μεταγραφή στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος;

Ναι, μπορεί ο μαθητής να μεταγραφεί στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την κάλυψη της διαφοράς διδάκτρων και τον μήνα μεταγραφής.

- Πρέπει να έχω περάσει τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για να μπορώ να γραφτώ στη Σχολή;

Όχι, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική τέχνη ανεξάρτητα από τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

- Τι είναι οι εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού;

Είναι εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε δύο κύκλους σε χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού τον μήνα Σεπτέμβριο. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού από 1η Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο εξετάζονται σε έναν θεατρικό μονόλογο της αρεσκείας τους, σ' ένα ποίημα, σ' ένα τραγούδι και στον αυτοσχεδιασμό. Οι επιτυχόντες του πρώτου κύκλου εξετάζονται στη συνέχεια γραπτώς σε θεωρητικές στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου και λογοτεχνίας. Οι επιτυχόντες των δύο αυτών κύκλων έχουν δικαίωμα εγγραφής σε οποιαδήποτε Ανώτερη Δραματική Σχολή, στην οποία η φοίτηση είναι τριετής. Στο τέλος του τρίτου έτους δίνουν διπλωματικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και όσοι επιτύχουν γίνονται κάτοχοι διπλώματος Ανώτερης Δραματικής Σχολής με την σφραγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού είναι επιλογή του κάθε ενδιαφερόμενου σπουδαστή και δεν είναι υποχρεωτική για τη φοίτηση στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος.

- Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στους σπουδαστές που έχουν περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και φοιτούν στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος από τους σπουδαστές που δεν έχουν περάσει ή δεν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού;

Η διαφορά είναι ότι οι πρώτοι παίρνουν δίπλωμα κρατικού φορέα (με πιστοποίηση του Υπουργείου Πολιτισμού), ενώ οι δεύτεροι παίρνουν δίπλωμα ιδιωτικού φορέα. Επίσης οι πρώτοι έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως: αναβολή στράτευσης (για τα αγόρια), άμεση εισαγωγή στο ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), δικαίωμα διδασκαλίας, εισαγωγή με εξετάσεις στο Β' έτος του τμήματος της Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο καθώς και το τμήμα κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.ά.

- Εάν φοιτώ στο Θεατρικό Εργαστήρι, μπορώ να δώσω εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού;

Ναι, οι εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ανεξάρτητες από την φοίτηση σας.

- Αφού αποφοιτήσω, η σχολή μου εξασφαλίζει δουλειά;

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης αλλά και μετά το πτυχίο η σχολή σας ενημερώνει για τις τρέχουσες ακροάσεις εξασφαλίζοντας την ποιότητα και εγκυρότητα των επαγγελματικών σας προοπτικών. Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους σπουδαστές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν εκτός από το χώρο του Θεάτρου και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για casting, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε ακροάσεις/οντισιον και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή. Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ να είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

- Μπορώ να συμμετέχω σε σεμινάρια υποκριτικής άλλων οργανισμών παράλληλα με τη φοίτηση στον Ίασμο;

Όχι, ο κανονισμός της σχολής επιτρέπει τη συμμετοχή των σπουδαστών σε σεμινάρια μόνο κατόπιν έγκρισης από τη διεύθυνση για λόγους προστασίας των μαθητών.

- Πως μπορώ να πάρω μέρος στην ακρόαση για το πρόγραμμα των 1200 δωρεάν ωρών φοίτησης για άνεργους νέους 18-29 ετών;

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη το 22ο Πρόγραμμα Δραματουργικών Σπουδών για άνεργους νέους 18-29 ετών. Σχετικά με το επόμενο πρόγραμμα θα ενημερωθείτε προσεχώς. Οι αιτήσεις γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες στη γραμματεία της σχολής (Μαιζώνος 48, μετρο Μεταξουργείο). Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι • Φωτοτυπία ταυτότητας • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας • Πρωτότυπη κάρτα ανεργίας • Μια έγχρωμη φωτογραφία. Η ακρόαση γίνεται το φθινόπωρο.

 

Στα 30  χρόνια λειτουργίας μας, συνεργαστήκαμε σχεδόν με όλο το ελληνικό θέατρο (πάνω από 400 καθηγητές υποκριτικής - αυτοσχεδιασμού, χορού - κίνησης, σκηνοθέτες κινηματογράφου-θεάτρου, αγωγής προφορικού λόγου, μουσικής - τραγουδιού, σκηνογράφους - ενδυματολόγους, θεατρολόγους, δραματολόγους, ιστορικούς θεάτρου). Μερικοί απ’ αυτούς αναγράφονται παρακάτω:

ΑΔΑΜΑΚΗ ΜΙΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΥ ΜΠΕΤTΥ, ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ, ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ ΜΙΝΩΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΑΜΑΤΗΣ ΚΟΡΑΗΣ, ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΖΟΥΝΗ ΠΕΜΗ, ΗΜΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ, ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ ΔΑΝΗΣ, ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΛΥΝΝ ΧΑΡΡΥ, ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΗ, ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΚΟΡΜΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ ΕΥΗ, ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΤΑΜΙΛΑ, ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΟΛΙΑ, ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΑΛΙΚΕΝΖΟΥ ΕΡΣΗ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, ΜΙΝΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΜΟΡΤΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΜΠΑΖΑΚΑ ΘΕΜΙΣ, ΜΠΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΕΛΙΕΣ ΕΡΡΙΚΟΣ, ΜΠΟΤΕΛΗ ΜΕΛΙΝΑ, ΝΑΝΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΡΑΝΙΑ, ΟΡΦΑΝΟΥ ΝΕΦΕΛΗ, ΠΑΓΚΑΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΕΖΑ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΡΚΑ, ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΡΟΥΛΑ, ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΕΠΠΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ, ΠΙΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΡΙΚΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΣΕΪΡΛΗ ΣΟΦΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

 

Στοιχεια

Κατηγορίες : ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ημερομηνία: 20/02/2014